Nem indít felnőtt csapatot a harmadosztályban a Vác FC

Nem tudja vállalni az NB III-as indulást a 2022-23-as kiírásban a Vác FC. Az éjszaka folyamán közleményben tudatta szurkolóival és a közvéleménnyel a csapatvezetés, hogy nem látják a működésükhöz szükséges fedezetet, így bár megkapták az indulási jogot, csapatot nem indítanak.

Évek óta köztudott volt és a Váci Napló is többször beszámolt róla, hogy Vác labdarúgó csapata meglehetősen rossz anyagi állapotban van. Már 2019-ben is úgy tűnt nem indul el a bajnokságban a klub, miután kiderült, hogy az akkori tulajdonos John Marshall nem tudja, vagy egyszerűen csak nem akarja tovább finanszírozni a váci focit. A bizonytalan anyagi helyzet miatt – a játékosok utolsó három hónapjának fizetéseit csak nagy késéssel rendezték – az együttesnek csupán egy élő szerződéssel rendelkező focistája maradt a kapus Lőrincz Péter személyében. De ezt a helyzetet még sikerült rendezni azzal, hogy az addig utánpótlás-neveléssel foglalkozó Vác Városi Labdarúgó SE felvásárolta a csapatot, ezzel megmentve a váci focit.

Azonban azóta is leginkább a küszködés jellemezte a klubot. Kiestek a másodosztályból, majd a harmadik vonalban is rendre csak nagy erőfeszítések árán tudtak bennmaradni. Helyzetüket pedig az se segítette, hogy a város Önkormányzatával is összetűzésbe keveredett a klub. A városvezetés állítása szerint nem tudtak elszámolni azzal, hogy mi történt az infrastrukturális fejlesztésekre kapott támogatásukkal. Mindezek ellenére a héten még arról számoltak be, hogy megkapták a következő szezonra is az indulási jogot az MLSZ-től. Így nagy meglepetésként ért mindenkit az a június 30-án közzétett közlemény, miszerint mégse indítanak csapatot a harmadosztályban.

Bár egy héttel ezelőtt klubunk megkapta az NB III-as indulási jogot, a finanszírozási lehetőségek beszűkülése miatt a Vác FC nem tudja vállalni az NB III-as indulást a 2022-23-as kiírásban. Klubunk vezetői az elmúlt időszakban folyamatosan keresték a megoldást, de sem cégek, sem az önkormányzat nem nyújtott segítő kezet, így a többségi tulajdonos Vác VLSE nem látja az NB III-es működéshez szükséges fedezetet.

Városunk viszont nem marad felnőtt futball nélkül, két tényező miatt sem. A Nógrád megyei I. osztályból feljutó Bánk-Dalnoki Akadémia a következő idényben – egy együttműködés keretében – Vácon fogja játszani NB III-as hazai mérkőzéseit, mégpedig Bánk-Dalnoki-Vác VLSE néven. Egyesületünknek együttműködési szerződése van a bánkiakkal, amely a váci stadion biztosítása mellett kiterjed a játékosokra is, ennek értelmében több, az előző szezonbeli NB III-as kerethez tartozó labdarúgónk kaphat náluk lehetőséget.

A harmadosztályú küzdelmektől tehát visszalépünk, de a Vác VLSE a Pest megyei I. osztályban indít csapatot, az előző szezonbeli U19-es csapatra építve. A nevezést már be is adtuk, reményeink szerint az MLSZ Pest megyei Igazgatósága hamarosan el is fogadja azt – olvasható a klub weboldalán. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments