Nem jutott a döntőbe a VSD Rangers csapata

Az utolsó másodpercben kapott ki a Városi Sportegyesület Dunakeszi (VSD) Rangers amerikai futball csapata az elődöntőben. Így ebben a szezonban a 3. helyen végeztek.

Véget ért a VSD menetelése az idei rájátszásban. Még július elején számoltunk be arról, hogy a Dunakeszi játékosai a Tatabánya ellen aratott 30-9 arányú győzelmükkel kiharcolták azt, hogy az elődöntőben is megmutathatták magukat. Az ellenfél itt a Szombathely Crushers volt és egy rendkívül kiélezett mérkőzésnek lehettek a szemtanúi a kilátogatók, aminek a végén azonban szombathelyi gárda vonulhatott le győztes félként. Erről az eredményről kérdezték Dr. Trembulyák Péter edzőt, illetve sportigazgatót a klub sajtósai.

Velünk szemben lezárult az alapszakasz, lezárult az elődöntő, a Rangers nem jutott be most a döntőbe. Hogyan értékeled az elődöntő mérkőzést úgy, hogy 1 db touchdown döntötte el a meccset?

„Nagyon nehéz mérkőzés volt Defense és Offense oldalról is. Legnagyobb problémát az jelentette a számunkra, hogy alkalmazkodjunk a Crushershez, hogy egy nagyon futós, nagyon erőszakos, nagyon fizikális csapat és ugye ezért próbáltuk a lehető legjobban limitálni a játékaikat. Igyekeztünk is, szerintem jól sikerültek, védő oldalon meg tudtuk oldani, Offense-ről túl sokat hibáztunk, tehát nagyon sok saját hibát követtünk el, rengeteg pontatlanság volt, nem tudtunk egy jó meccset játszani önmagunkhoz képest, van hiányérzetünk a mérkőzés után.”

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Csernák István könyvbemutatója Verőcén

Hogyan értékeled egyébként ezt a szezont, tavaly győzelem nélkül hozta le a csapat, most viszont főnixmadárként a harmadik helyen végzett, 5 győzelem 1 vereséggel. Csak az a Titans tudta megverni az alapszakaszban, azt is csak hat ponttal. Hogy értékeled Az alapszakaszt?

„Összességében a szezon értékelés pozitív, megmondom őszintén, hogy az egész csapat nagy ambíciókkal ment bele a szezonba, de nem gondoltuk, hogy egy 5-1-es alapszakaszt tudunk csinálni. Nagyon jól jöttünk ki mérkőzésekből, fordulópontokból és bíztunk benne, hogy erre támaszkodva tudunk egy jó rájátszást játszani. Tavaly az egész bajnokság új volt számunkra, ez hozta magával, hogy rengeteg olyan hibát elkövettünk, amit ebben az osztályban nem lehet. Én azt érzem, hogy a mostani alapszakaszra megnyugodtunk, tudtunk önmagunkhoz képest jól játszani, de a problémát az jelentette, hogy a rájátszásban viszont tapasztalatlanok voltunk és kijöttek a problémák, túl izgultunk, túl idegesek voltunk, nem játszottunk nyugodtan, nem játszottunk magabiztosan és ezt hozta magával azt a rengeteg hibát, amely egyre mélyebbre vitt minket az Offense oldalon.”

Meglehetősen szép játékokat, gólzáporos mérkőzéseket tud maga mögött a csapat, bejutott az elődöntőbe is. Milyenek a tervek, mit szeretnétek továbbfejleszteni, illetve ki lehet e jelenteni a jövőben abszolút esélyesként indulhat el a Divízió 1 bajnoki címéért a Rangers?

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Eredményesen szereplés a LUPA Kupán

„Szerintem a Divízió 1-ben senki sem jelentheti ki hogy abszolút esélyesként indul el, mert nagyon kis különbség van a csapatok között az élmezőnyben az idén is. Nagyon sokszor egy TD-n, akár egy ponton dőlt el egy mérkőzés sorsa. Több olyan meccset játszottunk, ami hét ponton belül ért véget, ez is ilyen volt, egy hiba eldönthet mérkőzést, és ez abszolút megmutatta. Továbbra is igyekszünk saját nevelésű fiatalokat beépíteni, és lehetőséget adni nekik a mérkőzéseken, hogy jövőben ők a csapatunk húzóembereivé válhassanak. Nagyon fontosnak tartjuk azt. hogy a tavalyi szezonhoz képest jelentős fejlődés van játékban, hozzáállásban, és az edzés látogatottságában. Fontos, hogy ezen a fronton is tovább fejlődjön a csapat. Jól látszott ebben a szezonban is a tavalyihoz képest, hogy a 0-5-höz képest most 5-1-es szezont zártunk. Jövőre már lesz egy kis rájátszás tapasztalt és akkor még talán…. pozitívan állunk a következő szezon elé. A sérülések, betegségek, egyéb nem várt esemény is befolyásolhatja az eredményt. Szerintem a legfontosabb, hogy játékban lássunk fejlődést srácoktól.” ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments