Önkormányzati lakások felújításáról számolt be a városvezetés

Menthetetlennek ítélt önkormányzati lakások eladásából befolyt összegeket fordítanak a város tulajdonában lévő ingatlanok felújítására, amelyeket így piaci alapon lehet bérbe adni – hangzott el azon a sajtótájékoztatón, amelyet az egyik frissen felújított lakásban tartott Matkovich Ilona és Inotay Gergely. A Budapesti főút 73. szám alatti önkormányzati ingatlanban a Híradó ottjártakor már csak a takarítás volt hátra, a teljes körű renoválással végeztek a Városfejlesztő munkatársai – írja az ESTV.

Vác lakossága egyre csak növekszik, ami abból adódóan, hogy az üres ingatlanoknak a száma nem tud hasonló ütemben gyarapodni, törvényszerűen a lakás, illetve az albérletárak megugrásával is jár. Az új lakhelyet kereső fiataloknak, illetve családoknak így rendre azzal kell szembesülniük, hogy az eleve csekély mennyiségű opcióiknak a kifizetéséhez olykor mélyen a zsebükbe kellene nyúlniuk.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Elindult a tájépítészek váci programja

Ezen a helyzeten segíthet némileg a városvezetés, akik a település tulajdonában lévő lakásokat hoznak helyre és adnak ki, valamint új lakóépületek felépítését helyezték kilátásba. Az elmúlt hetekben már három önkormányzati tulajdonban lévő lakást újítottak fel a Városfejlesztő munkatársai. Ezek közül pedig kettőt hamarosan meg is hirdetnek bérlésre.

A helyszínen Inotay Gergely részletesen kitért arra, hogy mi mindent kellett kicserélni vagy éppen felújítani, majd kiemelte: a három lakásra így a munkálatok alatt több mint 6 millió forintot költöttek. Végül a polgármester hozzátette, hogy még idén nyáron megkezdődik egy új önkormányzati lakótömb építése is. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments