Örökre megpihent a „legendás balkéz”

Gyógyíthatatlan súlyos betegség miatt, rövid szenvedés után 2022. június 27-én elhunyt TÖRÖK GÁBOR, az 1960-1970-s évek Váci férfi kézilabda sportjának legfényesebb csillaga.

Fiatalon elkötelezte magát a kézilabdával és hosszú sportpályafutása alatt mindig csak egy csapatban nevezetesen a Váci Fonóban játszott. Hűséges maradt szeretett egyesületéhez, pedig fénykorában jobbnál jobb ajánlatokat kapott a megyei top-csapatoktól (pl. Dunakeszi, Csömör, Cegléd, Budakalász), de a fővárosból is sokan szerették volna elcsábítani a kiváló jobb átlövő, irányító játékost. Gábor maradt Vácott, a szurkolók nagy örömére.

Elévülhetetlen szerepet játszott az 1968-ban megnyert bajnokságban, ahol története során először került fel férfi kézlabda csapat az NB I/B osztályba. Ma már hihetetlen hogy egy-egy rangadóra dugig megtelt (1000-1500 fő) a Váci Fonógyár salakos pályájának nézőtere. Hét közben már mondogatták egymásnak a lelkes váci és környékbeli falvak szurkolói, hogy –„szombaton megyünk drukkolni a Török fivéreknek!” Testvérével Sándorral hosszú évekig vezéregyéniségei voltak a csapatnak. Török Gábor aktív pályafutása után is hű maradt a Fonóhoz, edzőként és sportvezetőként egyaránt kiváló munkát végzett. Megszámlálhatatlan azoknak a játékosoknak a száma, akik tevékenysége gyümölcseként tovább vitték Vác Város hírnevét.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Egy évtizedes a váci kézilabdasport ifi bajnoki sikere

Pályafutása során sokszor volt gólkirály, bal kezétől „rettegtek” a kapusok. Számtalan siker mellett (bajnokságok, kupák, nemzetközi tornák stb.) örök emlék maradt a Magyar Válogatott váci vendégjátéka, miután az akkori szövetségi kapitány gratulált a csapat jó játékához, külön kiemelve a jobb átlövő teljesítményét és meghívta őt a válogatott keret edzéseire.

Mély fájdalommal búcsúznak Gábortól csapattársai, lelkes szurkolótábora és mindenki, aki szerette, tisztelte őt. Végezetül álljon itt a teljesség igénye nélkül a „mennyei” nagy csapat, melyhez most csatlakozott kapitányuk Török Gábor – Manninger GáborBudavári Attilaifj Vuklovszki JánosVértesi JánosBaracsi István László CsabaBraunsteiner GyulaPetrányi FerencTörök Sándor.

Pihenj békében, emléked örökké megőrizzük! (Berci) ♦

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Eredményesen szereplés a LUPA Kupán

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments