Ötletpályázatot hirdettek a művelődési ház fejlesztésére

Építészeti és tájépítészeti nyílt ötletpályázatot írtak ki a Madách Imre Művelődési Központ felújítására, könyvtár funkcióval való bővítésére és környezetének a rendezésére. A pályázat kiírója Vác Város Önkormányzata.

Mint ahogy a város hivatalos honlapján közzétett közleményben is olvasható, az ötletpályázat tárgya Vácon a dr. Csányi László körút, Tragor Ignác utca, Ősz utca, Tavasz utca és Cifra köz által határolt terület városépítészeti- és építészeti átértelmezése, a területen álló Madách Imre Művelődési Központ hosszútávú fejlesztéséhez, valamint a csatlakozó szabadterek rendezéséhez, parkolóterület kialakításához tervkoncepció készítése.

Az ötletpályázat célja a kiíró által meghatározott programnak megfelelő épületfejlesztés, mely során a XXI. század elvárásaihoz illeszthető könyvtár, reprezentatív rendezvénytér, mindenki számára elérhető közösségi tér születik. A terv az épület magas szintű építészeti koncepció és a zöldterület, illetve a környezet rendezésével fogalmazza újra a terület városrészben betöltött helyét, mely ezáltal megújulva a városi közösségi élet egyik karakteres központjává válhat. Célja tehát a terület identitásának meghatározása, a terület revitalizációja, a kulturális célú fejlesztés elősegítése, valamint az ehhez szükséges közlekedési, környezetalakítási kapcsolatok feltárása, az épület bővítése a meglévő épület megközelítésének és belső rendszerének átalakításával. Az ötletpályázat további célja, hogy megalapozza a majdani konkrét tervezési-, fejlesztési programot, a bemutatott településtervezési, építészeti, közlekedési és környezetrendezési elemek pedig alapjául szolgálnak majd a város településrendezési eszközeinek módosításához.

  • Az ötletpályázat modellje: nyílt pályázati lehetőség titkos folyamat kezeléssel.
  • Helyszíni szemle időpontja: 2022. szeptember 2. (péntek) 10:00.
  • Pályaművek benyújtásának határideje: 2022. október 27. (csütörtök) 12:00. ♦
Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments