Polgármesteri tájékoztató a Szent István téren

Csütörtökön a munkálatok megkezdésének apropóján a helyszínen ismertette a Szent István tér (Márvány tér) felújítását, fejlesztését jelentő beruházás jellemzőit Matkovich Ilona – írja a vac.hu.

A polgármester emlékeztetett rá, hogy még a két évvel ezelőtti városi Szent István-napi ünnepségen említette meg a szónok, Meláth Attila baptista lelkész a váciak igényét a tér felújítására. Az önkormányzat elképzeléseivel ez megegyezett. Ám a tervek és az előkészületek során időről-időre újabb váratlan nehézségek jelentkeztek az egyébként is járványsújtotta időszakban. Az elképzeléseket rendre meg kellett változtatni, miközben a költségek folyamatosan emelkedtek. Át kellett gondolni azt is, hogy az újraburkolás és zöldítés mellett ennek a forgalmas közterületnek érdemes egy valódi közösségi tér funkciót is kialakítani.

A kötelező közműcserék után már az új, kibővített tervek alapján kezdődött meg a kivitelezési munka első üteme. Csupán az építési költség majdnem eléri a bruttó 88 millió forintot. A városvezető elmondta, hogy a nagyobb zajjal és porral járó első fázis még az ősszel befejeződik. A folytatásban pedig tavasszal már csendesebb tevékenység folyik majd. Melynek eredményeként bő zöldfelülettel rendelkező, a múltat felidéző, ám modern park, pihenő és találkozási tér alakulhat ki a váciak és a városba látogatók örömére.

Jelenleg bontási munkák zajlanak, melynek körülményeit a kivitelező igyekszik minimális kényelmetlenséget okozva elvégezni. Ugyanakkor az erre közlekedő gyalogosokat, autósokat kérik, hogy a balesetveszély megelőzése érdekében fokozott figyelemmel legyenek a környéken. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments