Súlyos kárt előztek meg a vízfogónál

Elkészült a Naszály úton lévő vízfogók közötti átfolyó javítása. A Váci Polgármesteri Hivatal műszaki szakemberei még időben észlelték a bajt és e hét elején egy 10 millió forintos költségvetési átcsoportosításnak köszönhetően megoldották a problémát – írja a vac.hu.

Mint ahogy korábban a Váci Napló is beszámolt róla, a Váci Polgármesteri Hivatal műszaki szakemberei jelezték, hogy a két vízfogó közötti zsiliprendszerhez kapcsolódó 800 mm-es betongyűrűs átfolyó cső széttört. Az alatta kifolyt víz jelentős méretű üreget képezett. A gond sürgős beavatkozást igényelt, így a májusi képviselő-testületi ülésen 10 millió forintot csoportosítottak át a megoldására. Ezúttal is a pályáztatás útján a legkedvezőbb árajánlatot benyújtó cég végezte el a munkát, szerencsére elég rövid idő, egy hét alatt.

A Műszaki Osztálytól megtudtuk, hogy a területet először alkalmassá kellett tenni a munkagépeknek, hogy az átfolyóhoz férjenek. Ezt követően kezdődött el a bontási munka. A széttört betongyűrűk pótlását követően kibélelésre került az áteresz, majd betonnal lett kitöltve a gyűrű és a bélés közötti rész. Két darab kitorkolófej is beépítésre került. A kivitelező a zsilip rendszert is rendbe tette, a rácsokat, és korlátokat újrafestették. A munkák a környezet rendezésével fejeződtek be. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments