Szerdától változik az üzemanyag nagykereskedelmi ára Magyarországon

Szerdán újabb árváltozás lesz az üzemanyagárak esetében, ami továbbra is a piaci árakat érinti, a hatósági árak 480 forintos szinten maradnak. A benzin esetében az árváltozás mértéke 26 forint lesz, ennyivel csökkenek a piaci árak. A gázolaj esetében viszont emelkedésre számíthatunk, bruttó 7 forinttal literenként – írja a holtankoljak.hu.

Mint bizonyára a legtöbben már értesültek róla, illetve az elmúlt hónapokban tapasztalták, a kormányzat látva, az üzemanyagárak drasztikus emelkedését, októberig 480 forintos áron maximalizálta azt az összeget, amit a kutakon literenként elkérhetnek a tankolás után. Bár ezt az intézkedést azóta további megkötésekkel is megtoldották, a magyar emberek európai viszonylatban így jóval az átlag alatt juthatnak benzinhez vagy éppen gázolajhoz. Alap esetben az előbbiért immáron 740,9, míg az utóbbiért 787,9 forintot kérhetnének el piaci áron.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Húsvéti ünnepi közlekedési rend

A kormányzati árstop miatt a magyar fogyasztók többsége ettől függetlenül októberig biztosan 480 forintos áron tankolhat mindkét üzemanyagtípusból, a szakemberek szerint viszont a magas üzemanyagárak még évekig velünk maradhatnak.

Közben a Mol elnök vezérigazgatója arra figyelmeztetett, hogy az árstop miatt a fogyasztás is jelentősen nőtt Magyarországon az utóbbi időben. Az ellátásban jelentkező problémák mellett ez is hozzájárult ahhoz, hogy relatív üzemanyaghiány lépett fel hazánkban, ezért az sem zárható ki, hogy a jelenlegi 50 literes kedvezményes tankolási limitet tovább kell csökkenteni. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments