Váci SUP-deszkásokat mentettek a gárdonyi vízirendőrök

A rendőröknek kellett segítenie két váci SUP-deszkásnak a szombati vihar idején. Az 55 éves férfi és társa a másodfokú viharjelzés alatt került bajba a Velencei-tavon – írja a police.hu.

A váciak a saját bőrükön is megtapasztalhatták július 23-án, szombaton azt a hirtelen ránk zúduló esőt, illetve szélvihart, ami kis híján ellehetetlenítette a vigalom aznapi fő programpontját, a Neoton Família koncertjét. A nem várt időjárási körülmények sátrakat rongáltak, fák ágait törték le és károkat okoztak a Duna-parti, valamint a főtéri technikai berendezésekben is. De mint a police.hu közleményéből kiderült, nem csak itt, hanem a másodfokú viharjelzés alatt a Velencei tavon is bajba került egy 55 éves váci férfi és társa.

A rendőrség közleményében az olvasható, hogy Sukoró térségében, az evezőspálya közelében található nádszigetnél lettek figyelmesek a vízi körzeti megbízottak egy 55 éves váci férfira és egy 38 éves ugyancsak váci illetőségű nőre, akik SUP-deszkájukkal a nádfalba sodródtak és az iszapos nádasban fennakadtak. A páros elmondta, hogy miután észlelték a másodfokú viharjelzést megpróbáltak partra jutni, de a viharos szél keltette erős hullámzás miatt önerejükből ez nem sikerült. A gárdonyi rendőrök biztonsági intézkedés keretein belül szolgálati kisgéphajójukba segítették a bajba jutott nőt és társát, majd a SUP-deszkával együtt a sukorói kikötőbe vitték őket. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments