Válaszok az épülő McDonald’s étteremmel kapcsolatos aggályokra

Sokak örömére hónapokon belül megnyílik Vác első McDonald’s étterme a Diadal téren. A népszerű gyorsétteremláncról már többször felreppent a hír, hogy városunkban nyit új üzletet. Most úgy tűnik, jó lehetőséget láttak a megvalósításban. Azonban a lakosság körében több aggály is felmerült a beruházást illetően.

A hét elején többek között a Váci Napló is beszámolt arról, hogy megérkezik Vácra a világ egyik legnépszerűbb gyorséttermi üzlethálózata, a McDonald’s. A hír nagyon gyorsan felkapott témává vált a helyi közösségi felületeken. Sokan örömüket, mások viszont ellenérzésüket fejezték ki a kommentszekciókban. Hamar felvetődtek olyan kritikus pontok, mint a város zöldterületeinek a további rombolása vagy éppen a sportolási lehetőségek háttérbe szorítása. A város honlapján közzétett közleményben ezekre az aggályokra szerettek volna reagálni.

Mint ahogy az írásban is lehet olvasni, a beruházást hosszas tárgyalás előzte meg, melyben több egyeztetés is zajlott a város és a tulajdonos között, aki ígéretet tett arra, hogy a zöldfelületet az építkezés után visszaállítja.

Sokakban felmerült a kérdés, hogy mi lesz a területen lévő sportpályával. Ezt az önkormányzat egy másik, közeli helyszínre fogja költöztetni, a lebontásról és az eszközök átszállításáról gondoskodik. Az extrém sportpálya viszont a mostani helyén maradhat. Szintén városi vállalás, hogy a Duna-parti kerékpárút kivezető szakaszát a Diadal térrel összekötik.

Végül azt is hozzátették, hogy a területen álló, egykori vendéglátóhely kiégett épületének elbontását az önkormányzat már korábban kezdeményezte a jelenlegi tulajdonosnál. (Forrás: vac.hu) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments