Véget ért a Vizes VB – női vízilabdázóink ezüstjével, a férfiak 7. helyével

Két aranyéremmel, két ezüsttel és egy bronzzal fejezte be a Magyar Csapat a Vizes Világbajnokságot. A vasárnap esti záróünnepségen felszólalt Huszain al-Muszallam is, a Nemzetközi Úszószövetség (FINA) kuvaiti elnöke kijelentette, hogy ez volt minden idők legjobb vizes VB-je – azt mondjuk nem igazán részletezte, hogy ezt miért gondolja így…

Férfi vízilabdázóink – minden idők második leggyengébb szereplését produkálva – a 7. helyen végeztek, mivel nem bírtak az Amerikai Egyesült Államokkal, a 11–11-es döntetlen után ötméteresekkel az USA bizonyult jobbnak 5–4-re. Így vasárnap – délután 13 órakor… – maradt a 7. helyért lejátszott meccs Montenegró ellen, akit legalább magabiztosan, végig vezetve 8–6-ra legyőzött válogatottunk. A Váci Vízilabda SE-ban nevelkedett Mezei Tamás egyik találkozón sem játszott kiemelkedően, gólt nem szerzett, de védőmunkája azért fontos volt az utolsó meccsen elért sikerhez.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vízilabda – Rájátszás, idén csak a 13-16. helyért

Női vízilabdázóink a szombati esti döntőben, a telt házas Hajós-uszodában hatalmas csatára késztették az USA-t. Lányaink az első két negyedben végig tartották a lépést az ellenféllel, majd a harmadik negyed gyengébb játéka után felálltak a padlóról, megközelítették az amerikaiakat, de végül 9–7-re alulmaradtak. Az ezüstérem így is hatalmas eredmény a lányoktól, akik azonban a finálé után elmondták, nem érik be ennyivel, és a jövőben győztes döntőkre készülnek!

A Váci Napló a helyszínen követhette végig a versenyeket és beleláthatott a szervezésbe is. Összességében az mindenképpen elmondható, hogy magas színvonalú szervezést tapasztalhattunk meg, amelynek értékét növeli, hogy – beugróként – most csak négy hónap állt a szervezők rendelkezésére, hogy minden klappoljon és minden összeálljon. Azonban néhány tényező miatt erősnek érezzük azt az elnöki kijelentést, hogy ez volt minden idők legjobb VB-je – példának okáért az úszóversenyeket csak 4000 néző követhette, hiszen most nem volt lehetőség a Duna Aréna lelátóinak bővítésére, továbbá – az öt évvel ezelőtti balatonfüredi helyszín helyett – a kevésbé látványos Lupa-tavon rendezték meg a hosszútávúszást. Öt éve a budapesti Batthyány téren rendezték meg a nagyon látványos óriás toronyugrást, amely ezúttal egész egyszerűen kimaradt a programból.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vízilabda – Rájátszás, idén csak a 13-16. helyért

Mindezek miatt az öt évvel ezelőtti VB-t még színvonalasabbnak éreztük, igaz, akkor jóval több idő volt a szervezésre. Újabb öt év egyébként múlva ismét vizes VB-t rendez Magyarország, hiszen a 2027-es rendezési jogot már korábban elnyertük. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments