Vonatozz, bicajozz, nyerj: országos kihívással buzdít a vasúttársaság a vonatos-kerékpáros utazásra

Június közepétől jelentős kínálatbővítést hozott a főszezoni vasúti menetrend. A rekkenő hőség és a tóparton is beinduló fesztiválszezon nagyot dobott a balatoni vonatok forgalmán, minden eddiginél többen szálltak vonatra a magyar tenger irányába. A MÁV-START adatai szerint a június 18-i nyári menetrendváltást követő bő két hétben a 2019-es 258 ezerhez és a tavalyi 310 ezerhez képest 458 ezren választották a vasutat a Balaton irányába. A szezon első két hetében a déli parton nőtt nagyobb mértékben az utasforgalom – írja a mavcsoport.hu.

A kerékpárosok számára is a legkedveltebb turisztikai úti cél a Balaton, ahova alapvetően minden vonaton lehet kerékpárt szállítani. A Velencei-tó, a Tisza-tó, a Pilis és Eger felé is tovább gyarapodott a kerékpárszállítás iránti érdeklődés. A biciklis turisták további inspirálására július 7-től kezdődően a vasúttársaság kerékpáros kihívást hirdet, aminek résztvevői között értékes sportáruházi ajándékutalványokat sorsolnak ki.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Diákként dolgozni, diákként adózni

Már az első félévben megközelítőleg félmillió kerékpárjegy kelt el. A kerékpáros utazások megtervezését segítő kiadvánnyal készül a vasúttársaság a Balaton és a Tisza-tó térségéről, melyek július közepétől lesznek elérhetők a nagyobb vasútállomásokon, valamint az érintett térségekben közlekedő vonatokon dolgozó diákmunkásoknál.

A vasúttársaság a Balatonhoz kiemelt kerékpáros kapacitást biztosít számos járatán, a főszezoni időszakban forgalomba áll az összes kerékpárszállításra alkalmas kocsi, így alapvetően minden vonaton lehetséges a kerékpárok szállítása. A déli partra különösen ajánlott igénybe venni Budapestről a Tópart InterCity-vonatokat, valamint a Budapest és Balatonfüred között közlekedő Vízipók InterRégió-vonatokat. A balatoni vonatokra az idei főszezon első heteiben 16 ezernél is többen váltottak kerékpáros helyjegyet

  • Börzsönyben, június elején Nagymaros és Zebegény között bekövetkezett hegyomlás és sárlavina miatt csak Budapest és Nagymaros között közlekednek a vonatok, azonban szinte kizárólag az új KISS motorvonatok járnak a vonalon, amelyen akár 16 kerékpár együttes szállítása is lehetséges. A Vác–Diósjenő–Balassagyarmat vonalon pedig nagy kerékpárszállító-kapacitású BDzx mellékkocsik közlekednek a turisztikailag kedvező időfekvésű vonatokban.
  • balatoni vasúti utazáshoz ajánlott a 400 forintért megváltható, egy útra érvényes Balaton kerékpárjegy, mellyel bármely magyarországi vasútállomásról egységes és kedvező áron szállítható a kerékpár a Balaton-menti vasútvonalak bármely állomásáig. A balatoni vonatokra kötelezően megváltandó kerékpárhelyjegyek ára a főszezonban 0 forint vagy 300 forint, jellemzően attól függően, hogy az adott vonaton sok vagy kevés kerékpárhely van. Különösen a kerékpáros csoportok részére ajánljuk a 0 forintos helyjeggyel igénybe vehető, nagy kapacitású kerékpáros kocsikkal közlekedő vonatokat.
OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Ne fordítsd meg a fa felé fordított odút!

 

A  kerékpáros turisták inspirálására július 7-től kezdődően a vasúttársaság kerékpáros kihívást hirdet, aminek résztvevői között  értékes Decathlon ajándékutalványokat sorsolnak ki. A július 7-től augusztus 21-ig tartó nyereményjátékon a részvételhez szükséges űrlapot a https://www.vasutasmagazin.hu/bicaj oldalon kell kitölteni: meg kell adni a nevet, az e-mail címet és a telefonszámot. Ugyanerre az oldalra fel kell tölteni a napi maximum egy bicajozásról készült,  valamilyen sportapplikációval 10 perces átlagsebességről rögzített képernyőképet, továbbá ugyanarra a napra szóló kerékpárjegy vagy bérlet 17 karakterből álló sorszámát. Egy játékos többször is játszhat a nyereményjáték végéig naponta egy alkalommal, különböző fotókkal, kerékpárjegyenként egyszer, bérletenként naponta egyszer. (Fotó: MÁV) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments