37 migránst igazoltattak a Vácot is érintő nemzetközi vonatokon

Még a szokottnál is sikeresebb és sajnos termékenyebb közös járőrszolgálaton vannak túl a szlovák és magyar rendőrök. A Budapest – Prága között közlekedő vasútvonalon augusztus 15-én ellenőriztek nemzetközi szerelvényeket, melyeken összesen 37 külföldit igazoltattak – írja a police.hu.

Az elmúlt hónapban bővelkedett azon eseteknek a száma, amik után kijelenthetjük, hogy nem véletlenül ellenőrzik rendszeresen a hatóságok a külföldről érkező vonatokat. Utoljára június végén arról számoltunk be, hogy egy héten belül három illegális bevándorlót is vissza kellett kísérni a határhoz. Ez most se történt másként, csak az jogtalanul ideérkezők száma gyarapodott meg. A magukat szír, marokkói, algír és palesztin állampolgárnak valló utasok jogszerű magyarországi tartózkodásukat nem tudták hitelt érdemlően igazolni, ezért előállították őket.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Keresik a sértetteket - Meglettek a sződligeti vasútállomáson parkolt kerékpárokról ellopott lámpák

Meghallgatásukat követően, a hatályos magyar jogszabályok szerint visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A Váci Rendőrkapitányság munkatársai a jövőben is folytatják a szlovák rendőrökkel közös járőrszolgálatot. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments