A szárazság a dunakanyari sétahajózás menetrendjében is zavart okoz

Folyamatosan változtatni kell a dunakanyari sétahajók menetrendjét a Duna egyre csak csökkenő vízszintje miatt. A MAHART PassNave Kft. így arra hívja fel a figyelmet, hogy érdemes a korábbiaknál alaposabban felkészülni és rendszeresebben tájékozódni a körjáratokat illetően.

Az elmúlt hetekben, hónapokban rendszeresen lehetett arról olvasni, hogy a nagy meleg, illetve a szárazság miatt az ország tavainak és folyóinak a vízszintje egyre csak csökken. Júliusban többek között Vácon is odáig fajult a helyzet, hogy már locsolni kellett a Duna-parti sétányt. Most, augusztus közepére pedig a MAHART PassNave Kft. is arról adott ki közleményt, hogy az alacsony vízállás miatt rendszeresen változtatniuk kell járataiknak a menetrendjét. Így arra kérnek mindenkit, hogy akinek a Dunakanyarba szóló menetjegye van vagy a héten hajós utazást tervez, érdeklődjön a jegypénztárakban, nehogy kellemetlenség érje a kényszerű helyzet miatt.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Kerékpáron és lóháton, avagy a „Kerékpározás és lovaglás” sikerei

Az írásukból kiderül, hogy több járatuknál is változtatniuk kellett már az eddig megszokott menetrenden. Például a visegrádi körjárat esetében menetrend szerint indítanak hajót Visegrádról és Nagymarosról, ami megteszi a teljes kört Zebegényig, de se Zebegényben, se Dömösön nem fognak kikötni. Hasonló a helyzet a Nagy-Duna menetrendi járatnál is, ami Verőce állomást nem fogja érinteni, vagy az esztergomi körjáratnál, ami Zebegényben nem áll meg. De a Kis-Duna menetrendi járat a Budapest-Szentendre útvonalon a folyamatosan apadó vízállás miatt augusztus 14-től nem fog tudni kihajózni, míg a Szentendre-Visegrád körjáratot már mostanra is el kellett törölni, átmenetileg nem közlekedik.

Végül a Dunakanyar napijegyet (MAHART-MÁV-VOLÁNBUSZ-HÉV kombinált jegy) vásárlók figyelmét arra is felhívják, hogy csak Nagymaroson tudnak átszállni vonatról hajóra, illetve csak Visegrádon tudnak átszállni buszról hajóra a Visegrádi körjáratra. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments