Add egy napodat a békéért: 1úton nemzetközi zarándoknap

A Máriaút sok-sok szakaszán egy napos gyalogos zarándoklás indul a békéért augusztus 13-án. Te is tegyél valamit, hogy béke legyen: áldozd rá ezt a napot, gyere el, zarándokoljunk, imádkozzunk együtt – írják a szervezők. A zarándoknap több helyszíne is kötődik Váchoz. A Pest megyei zarándoklatokat itt találja.

A szomszédban elhúzódó háború van, mindannyian érezzük káros, nyomasztó hatását. A háború a halál, a gonosz műve. A béke az élet. De mit tehetünk mi a békéért, tehetjük fel a kérdést? Nagyon is sokat. Nem a háború a béke eszköze, hanem a megértés és a szeretet, amit az ima segít megteremteni. Ha valakivel kibékülsz, akire neheztelsz, már tettél a békéért. De ha sokan imádkozunk, hogy szűnjön meg a szükségtelen vérontás, annak is lesz hatása.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Szociális infrastruktúra megújítása az Alsó-Ipoly mentén

„Én hiszek az ima erejében. Mondok néhány tapasztalatot. Ausztriát az oroszok ugyanúgy elfoglalták 1945-ben, mint minket. Ők, az egész ország, az egész nép egy nagy imahadjáratot végzett, hogy menjenek haza az oroszok. És csodák csodája, 1955-ben kivonultak és Ausztria örök semlegességet fogadott.

Más: Scitovszky János bíboros 1857 szeptember 3-8 között Pozsonyból huszonötezer emberrel zarándokolt imádkozva Mariazellbe, hogy szűnjön meg az osztrák elnyomás, és legyen béke országaink között. A hatalom félt, az osztrák nép nagy szeretettel fogadat a békezarándokokat. S egy évtized múlva megtörtént a kiegyezés és létrejött a Monarchia.

Én személy is átéltem az ima megrendítő erejét: egy súlyosan beteg gyermek gyógyulásáért zarándokoltam imádkozva 2000-ben Mariazellbe gyalog. A gyermek meggyógyult, felnőtt, családos. Nem tudjuk, hogyan, mikor és miért, de az imának van ereje.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Szociális infrastruktúra megújítása az Alsó-Ipoly mentén

Várunk, hívunk, gyere el velünk:  augusztus 13-án. Hogy hozzád melyik zarándoklás esik legközelebb, hogyan jelentkezhetsz, megtalálod a www.1uton honlapon.” – írja Dr. Szabó Tamás, a Máriaút Egyesület alapító elnöke. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments