Ajándékokat adtak át a gyerekeknek a Váci Önkéntes Mentő és Tűzoltó Egyesület tagjai

Egy bolt támogatásának jóvoltából újabb játékokat kaphattak azok a gyerekek, akik a legutóbbi Vigalomban ellátogattak a Váci Önkéntes Mentő és Tűzoltó Egyesület bemutatójára. A fesztiválon a lánglovagok eszközeivel ismerkedtek a legkisebbek, és akik a tesztlapot is kitöltötték a helyszínen, azok közül most egy sorsolás révén újabb játékokhoz juthattak. Az akciókat az önkéntes munka népszerűsítése céljával szervezik az egyesület tagjai – mondta a szervezet elnöke az ES tévé híradójának.

Péntek délután teljes eszközállománnyal ismét felsorakoztak az önkéntes lánglovagok a váci főtéren. Azokat a gyerekeket várták, akik a két héttel ezelőtt megrendezett Váci Világi Vigalomban ellátogattak a fesztiválra kitelepülő önkéntes tűzoltókhoz.

„Az összes gépjárműparkunkat kivittük, tehát kivittük az újonnan beszerzett műszakimentőnket, kivittük a fecskendő gépjárművünket és kivittük a kis, gyorsbeavatkozó műszaki mentőnket. Ezeknek a gépjárműveknek volt a bemutatása, azokat lehetett kipróbálni, át lehetett nézni az összes felszerelésünket, ezek mellet volt egy tesztlap, ami kitöltöttek a gyermekek” – nyilatkozta Ternay István, az egyesület elnöke.

A Vigalomban fecskendővel célba is lőhettek a gyerekek. Egy égő házikót kellet a vízsugárral eltalálni, de a bátrabbak a füstsátorban azt is kipróbálhatták, milyen körülmények között kell dolgozniuk a tűzoltóknak, amikor igazi bevetésen vannak.

„Egy ilyen kivonulásnak az a célja, hogy hagyományőrzésként megyünk ki és hogy a leendő generációnak bemutassuk az önkéntes munkánkat , meg hogy mivel foglalkoznak az önkéntes tűzoltók. A mai világban az önkéntesség egyre kevesebb ebben a rohanó világban, és mi azt szeretnénk, hogy az ifjú generáció is próbáljon belépni ebbe.”

Múlt héten pénteken azok között a gyerekek között sorsoltak ki játékokat az önkéntes lánglovagok, akik a tesztlapokat is kitöltötték, a fődíjban pedig hárman részesültek, ők megtapasztalhatták milyen a robogó, szirénázó tűzoltóautóban ülni.  Az ajándéksorsoláson Kiss Zsolt alpolgármester köszönte meg az egyesület munkáját, akik – ahogy mondta – a katasztrófavédelemmel együttműködve a természeti károk elhárításán is rendszeresen közreműködnek.

„Nagyon örülök annak, hogy két év után ők is megtudták mutatni magukat a Vigalomban és nagyon nagy sikerrel. Fontos, hogy ezek a gyerekek kicsit beletekinthettek abba munkába, amit ezek az emberek nap, mint nap tesznek közösségi munkaképpen. Tűzoltással és polgárőrmunkával foglalkoznak itt Vácon” – mondta a helyszínen az alpolgármester.

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments