Aranyéremért is utaznak a magyar evezősök Münchenbe

A könnyűsúlyú kettes esetében a címvédés a magyar evezősök célkitűzése a csütörtökön kezdődő müncheni multisport Európa-bajnokságon. Több váci név is szerepel az indulók között.

Szabó Bence és Furkó Kálmán tavaly az olaszországi Varesében egy hazai, valamint egy moldovai egységet előzött meg az olimpiai programban nem szereplő versenyszám fináléjában, és idén is biztos éremszerzőnek tekinthető, hiszen ezúttal is három egység nevezett: a magyar mellett még szlovén és török hajó szerepel a listán.

Molnár Dezső szövetségi kapitány az MTI-nek elmondta: sajnálja, hogy több nemzet, köztük sportági meghatározó csapatok korábbi tervekkel ellentétben mégsem indítanak hajót ebben a számban, így a Szabó, Furkó egységtől, amely jól teljesített eddig a szezonban, címvédést vár.

Hozzátette: a várakozásoknak megfelelően az egyik legnépesebb, legerősebb szám ezúttal is a férfi egypár lesz, amelyben magyar részről a riói és tokiói olimpikon Pétervári-Molnár Bendegúz indul. A magyar sportoló a királyszámban tavaly tizedik helyen zárta az ötkarikás játékokat.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  IX. BÚI Triatlon sprint amatőr kupa és utánpótlás ranglista verseny és MIX VÁLTÓ Országos Bajnokság

„Az előzetes nevezések alapján öt-hat komoly nevet látni a mezőnyben, Bendegúz számára van esély A döntőbe jutni, vagy a B döntő elején végezni, a hetedik, nyolcadik helyet megcsípni” – mondta a kapitány.

A szakember kifejtette: a további olimpiai versenyszámok, úgy mint férfi és női kétpár, valamint a férfi kormányos nélküli kettes, illetve könnyűsúlyú kétpár esetében az a magyar egységek célja, hogy elérjék azokat a helyezéseket, amelyek majd olimpiai kvótát jelentenek a jövő évi, kvalifikációs világbajnokságon. Ez az előbbi három szám esetében az 1-11., míg utóbbiban az 1-9. helyet jelenti.

„Erre reális esély mutatkozik, sőt, Simon Béla és Juhász Adrián a kormányos nélküli kettesben a B döntő elején is végezhet. Galambos Péter és Tamás Bence számára nagyobb a kihívás könnyűsúlyú kétpárban, de legutóbbi világkupa-szereplésük óta sokat javultak, gyorsultak, így bizakodunk” – nyilatkozta.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Évadzáró Váci Labdarúgó Sport Egyesületben

Hozzátette: kétpárban tovább keresik a legerősebb magyar egységet, Bácskai Máté párja ezúttal ideiglenesen lesz Szabó Márton, hiszen a szeptemberi vb-n ismét összeszokott váci társával, Ács Kristóffal bizonyíthat majd.

A szakember könnyűsúlyú egypárban nem akar terhet rakni Szigeti Rolandra, akit leginkább a jövőre gondolva akarnak a bő keretben tartani, de minimum elvárásként így is a B döntőbe jutást tűzte ki számára.

A paraversenyekben Pető Zsolt (PR1 egypár) képviseli a magyar színeket. (Fotónkon Ács Kristóf és Bácskai Máté látható egy 2020-as versenyen) (MTI)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments