Augusztus 20-ai menetrend a MÁV-nál és a Volánbusznál

Augusztus 20-a szombatra esik, ezért idén nem érinti változás az ünnepi hétvégi vonatok közlekedési rendjét. Jelentősen megnövekedhet azonban az utasforgalom, főként Budapestre utazhatnak sokan az ünnepi rendezvényekre, a Szent Jobb körmenetre és az esti tűzijátékra. Érdemes minél előbb elővételben megváltani a menetjegyeket. A Volánbusz járatai augusztus 19-én, pénteken a hét utolsó, nyári tanítási szünetes munkanapján, 20-án, szombaton munkaszüneti napon, 21-én, vasárnap a hét első munkanapját megelőző munkaszüneti napon érvényes menetrend szerint közlekednek – írja a mavcsoport.hu.

A várható jelentős utasforgalom miatt, és a pénztárak előtti sorban állás elkerülése érdekében érdemes a jegyváltáshoz igénybe venni az 5 százalékos kedvezményt nyújtó automatákat, vagy 10 százalékos kedvezménnyel az online jegyvásárlást a megújult Elvirán vagy a MÁV mobilalkalmazásban. Az esti tűzijátékról hazautazók kényelmesebb eljutása érdekében pedig a MÁV-START a vonatokat a lehetőségekhez képest több kocsival, két vagy három FLIRT motorvonat-egységgel és KISS emeletes motorvonatokkal indítja el.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz

A tűzijáték után nagyobb kapacitással közlekedő, Vácot is érintő vonatok, többletjáratok:

  • a Nyugati pályaudvarról Szobra 22:37-kor induló Z70-es (2408) többletvonat, KISS motorvonat,
  • a Nyugati pályaudvarról Veresegyház, Vác felé 22 órakor és 23:06-kor induló S71-es vonatok (2578 és 2588)

A kiemelt, forgalmasabb vonalakon a csúcsidőszakokban közlekedő InterCity vonatokhoz – a lehetőségekhez képest – több kocsit kapcsolnak a helyjegy fogyásától függően. A megújult ELVIRA menetrendi keresőben már figyelhető az adott vonat ülőhely-foglaltsága a helyjegy-eladások alapján, így az utasok választhatnak elegendő kapacitással közlekedő (InterCity, railjet) vonatokat.

Az augusztus 20-ai ünnepi eseményekről a Volánbusz autóbusz-járataival is hazautazhatnak a résztvevők. A fővárosból menetrend szerint közlekedő közvetlen járatok utolsó indulási időpontjai a Volánbusz honlapján érhetők el.

Az áruházak és bevásárlóközpontok augusztus 20-án zárva tartanak, ezért az azokat érintő autóbuszok is ünnepnapi menetrend szerint indulnak. A további részletek az ünnepi hétvége közlekedéséről a Volánbusz honlapján olvashatók. Egyes helyi járatok szintén az általános közlekedési rendtől eltérően közlekedhetnek, erről a társaság honlapján, a települések aloldalain érhetők el információk.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz

Mivel az átlagos hétvéginél nagyobb forgalom várható, ezért a Volánbusz arra kéri utasait, hogy időben tervezzék meg utazásukat, és indulás előtt tájékozódjanak a társaság honlapján és a www.menetrendek.hu oldalon. Érdemes a menetjegyek megvásárlásáról időben gondoskodni, a pénztárak előtti sorban állás elkerülése érdekében ez elővételben, online és mobilon is kényelmesen megtehető. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments