Diadalív Lakóotthon: Sajnos most a fennmaradásunk a tét!

A villamosenergia és a gáz árának drasztikus emelkedése miatt veszélybe került a Mozgáskorlátozottak Közép-Magyarországi Regionális Egyesületének a működése. Így most adománygyűjtéssel szeretnék finanszírozni azt, hogy a jövőben megújuló energiaforrásokkal lehessen fenntartani többek között a váci Diadalív Lakóotthon is.

A Mozgáskorlátozottak Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete 33 éve tevékenykedik a fogyatékossággal élő emberek érdekképviseletéért. Vácon is két intézményt működtetnek: a Diadalív Lakóotthont, ahol 14 fő súlyos mozgássérült él, valamint a Támogató Szolgálatot. Most azonban a fennmaradásuk a tét. Mint írják, a médiában, amikor a közüzemi díjakról és az üzemanyag árakról beszélnek, általában a lakossági árakról van szó, ami érthető is egy részről, de sokakban azt a téves elképzelést ébreszti, hogy a hozzájuk hasonló egyesületek is ide tartoznak. Azonban ők nem lakossági árat fizetnek. A gépkocsijaikba a gázolaj litere kb.: 740-ft/liter, a villamosenergiáért már március óta háromszoros árat fizetnek, míg a fűtésre, a meleg víz előállítására használt gázt tízszeres áron fogják kapni augusztus elsejétől.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  „Isten maga az élet és ti a kórházakban ezt az életet szolgáljátok” - 20 éves a Váci Egyházmegye Kórházlelkészi és Lelkigondozói Szolgálata

„Természetesen várjuk a döntést, miszerint normatív támogatással kompenzálják majd az intézményeink működési költségét, de erről eddig semmilyen tájékoztatás sem érkezett, különböző vezetőkkel folytatott beszélgetések alapján pedig valószínűleg év végéig nem is fog születni ilyen döntés. A működésünket biztosító támogatások egy évre vannak megállapítva, nem nehéz kiszámolni a fenti számokkal, hogy az idei év utolsó 4-hónapjában nem jövünk ki az éves költségvetésből, ezért drasztikus megtakarítási döntéseket kell meghozni” – írják közleményükben.

Válaszlépésként így úgy döntöttek, tavasszal napelemes rendszer kiépítésébe kezdenek, a jövőben megújuló energiaforrásokkal szeretnék fenntartani az intézményeiket, a 2022-es év megtakarítását erre a beruházásra fordították. A gázáremelést azonban még a drasztikus takarékoskodással sem tudják kigazdálkodni, ezért az épület fűtési rendszerét is részben elektromosra állítják át, ami viszont egy nagy beruházással jár. Ehhez kérik most az emberek segítségét: a pénzt egy adomány gyűjtési kampány keretében szeretnék előteremteni. 20 millió forint elérése a céljuk.

Bővebb információ honlapjukon: https://mozgasserultek.hu/
Számlaszámuk: 11742094-27002995 ♦
Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments