Egy feltételezett drogtanya keseríti a Naszály lábánál élők életét

Csak a múlthéten lett felkapva a téma, de a helyi, mintegy 250 ember életét már hosszabb ideje is beárnyékolja az a feltételezett drogtanya, ami néhány hónapja működik a Naszály oldalában két szomszédos ingatlanban. Lapunk értesülései szerint a taxisofőrök se közelítik meg szívesen a környéket, illetve egyre több kétes alak is felbukkan, akik bódult állapotban ordibálnak vagy zaklatják az ott lakókat.

A Jóhegyi úton az egymás közelében álló két épület tulajdonosai állítólag befektetési szándékkal vehették meg az ingatlanokat, egyikük sem váci lakos, és a házakat sem használják. Vélhetően a telkükön zajló feltételezett illegális tevékenységhez sincsen közük, házaikat jogszerűtlenül foglalták el és használják. De mint kiderült, ők is tisztában vannak a kialakult helyzettel, tenni viszont nem tettek ellene semmit. Nem véletlen tehát, hogy szerdán este egy lakossági fórumon a helyiek felháborodva, illetve elkeseredve keresték fel a körzet önkormányzati képviselőjét, valamint a rendőrséget és a Közterület-Felügyelet munkatársait, hogy egyeztessenek velük az áldatlan állapotok felszámolása érdekében. Az eseményen több mint hatvan ember gyűlt össze, akiknek egybehangzó véleménye szerint nemcsak kábítószerfogyasztás, hanem kereskedelem is zajlik a hegyoldalban.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Élővilágbarát kert átadó ünnepség április 27-én a váci Pannónia Házban, palántabörzével, szakmai és gyermekprogramokkal

„A hegyi emberektől többen kerestek meg azzal a problémával, hogy az utóbbi időben veszélyben érzik a közbiztonságot és a vagyonuk biztonságát. Azt gondolják, hogy olyan emberek járnak a hegyen kontrollálatlanul, akiknek itt semmi helyük nincs. Beugranak a kertekbe, veszélyeztetik a gyerekek testi épségét” – nyilatkozta Rozmaring Sándor önkormányzati képviselő az ESTV híradójának.

A fórumot a tarthatatlan helyzet megoldására hívta össze Rozmaring Sándor, az ügyet azonban nagyban bonyolítja az, hogy a házak tulajdonosai nem tesznek lépéseket az ingatlanjaikat elfoglalók ellen. Ez pedig azért probléma, mert csak ők indíthatnának eljárást a saját tulajdonuk megvédésére. A környékbeli lakosok korábban próbáltak a rendőrségtől segítséget kérni, mert féltik a biztonságukat és a nyugalmukat is egyre jobban zavarja őket a forgalom. Elmondásuk szerint a vélelmezett dílereket ugyanis autókkal is egyre többen keresik fel. A rendőrség fórumon jelen lévő képviselői viszont úgy fogalmaztak, hogy a járőrök csak konkrét bejelentés alapján tudnak intézkedni, ami lehet például birtokháborítás, magánlaksértés, vagy a csendháborítás, esetleg betörés, vagy lopás.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  A Zöld Menedék május 1-jei és gyermeknapi programjai – Idén is hirdetnek rajzpályázatot

Mint az ESTV összefoglalójából kiderült, a járőrszolgálat vezetője arra kérte a lakókat, hogy amennyiben a felsoroltakhoz hasonlót tapasztalnak, tegyenek feljelentést a Váci Rendőrkapitányságon a 06-27-505-600-as telefonszámon, ahol napi 24 órás ügyelet működik. Zórád Beáta a fórumon elhangzottakat lakossági jelzésként rögzítette, és ígéretet tett arra, hogy a területen sűrűbb rendőri jelenlétet biztosítanak a jövőben. A Váci Közterület-Felügyelet vezetője pedig azt ajánlotta fel, hogy amennyiben a lakók térfigyelő kamerákat szereznek be, azoknak a közterületre való kihelyezésével kapcsolatos procedúrát és a későbbi működtetését átvállalják. Szeri Mihály hangsúlyozta: tettenérés esetén így a törvényes kereteket betartva lehet intézkedni. A jelenlevők továbbá megkérték a körzet önkormányzati képviselőjét, hogy vegye fel a kapcsolatot az érintett házak tulajdonosaival és kezdeményezze náluk az illegális lakók eltávolítását. A lakossági fórum résztvevői végül abban is megállapodtak, hogy egy zárt Facebook csoportot hoznak létre, ahol folyamatosan tájékoztatják egymást a fejleményekről. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments