Egy új napvitorlával lett gazdagabb a Béke téren található játszótér

Újabb deákvári játszótér-fejlesztésről adott hírt Tótváradi-Nagy Bence, a körzet önkormányzati képviselője. Ezúttal a Béke tér kapott egy új napvitorlát.

A héten újból visszatért az idei nyarat meghatározó hőség. A hőmérők stabilan 30 fok feletti hőmérsékletet mutatnak és az előrejelzések csütörtökre az ország bizonyos pontjain a 40 körüli hőfokok se tartják kizártnak. Így nagyon fontossá vált a meleg elleni védekezés, főleg a szélsőséges időjárási viszonyokra érzékenyebben reagálóknak. Ebbe a csoportba tartoznak a kisgyerekek is, akiknek az esetében a szülőknek mindig oda kell figyelni a megfelelő hidratálásra és az árnyékos helyek felkutatására, amikor például a játszótérre vinnék őket. Ehhez fog segítségül szolgálni a Béke téren újonnan elhelyezett napvitorla is.

„Az utóbbi hetekben több szülő is megkeresett azzal a panasszal, hogy az extrém forró nyári napokon nagyon túlmelegszik a játszótéren található fém csúszda, és ezáltal napközben használhatatlanná és baleset veszélyessé válik. Annak érdekében, hogy a játszótér komfortosabb és biztonságosabb legyen a jövőben, Vác Város Önkormányzatának megrendelésére egy új napvitorla került kihelyezésre a játszóvár fölé, amely árnyékot biztosít a fém csúszdának is, amely ezáltal használhatóvá vált minden napszakban” – árulta el Tótváradi-Nagy Bence az ESTV híradójának.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Centrumban az egészség: sokszínű programsorozat a Királyban

A helyi politikus tájékoztatása szerint a napvitorla megközelítőleg 400.000 forintba került, de ezen kívül július elején két darab kisméretű focikaput is kihelyeztek, az utóbbi napokban pedig friss festést kaptak a Béke tér játszóeszközei, valamint utcabútorai. Nem ez az elő deákvári játszótér-fejlesztés idén, tavasszal szintén napvitorla került a KRESZ-park homokozója fölé, körbe lett kerítve a virág utcai játszótér, illetve egy új csúszda került az Újhegyi út -Rigó utca – Sirály utca – Harkály utcai tömbbelsőbe. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments