Fábián Gábor Kosd díszpolgára lett

Díszpolgárává választotta Kosd település Fábián Gábort, a váci Boronkay György Műszaki Technikum és Gimnázium igazgatóját. Az elismerést augusztus 20-i ünnepség keretében vette át az intézményvezető, a méltatás szerint azért, mert a hosszú évek alatt egy olyan oktató, nevelő közösséget, ezzel együtt egy olyan neves iskolát épített fel az itt élők és a jövő számára, melyet mára az ország minden részén ismernek, és elismerik az itt folyó eredményes, következetes oktatást – írja az ESTV.

„Nagyszerű embereket gyűjtött maga köré, és ezek a nagyszerű emberek kihozták a tőlük telő módon a legtöbbet abból, amit ebbe a munkába bele tudtak fektetni! Oktatnak, tanítanak, nevelnek, küzdenek nap mint nap a rendszerrel vagy éppen azért, és Gábor ezt a munkát ahogyan azt egy jó vezető teszi, nem a megközelíthetetlen elefántcsont tornyából szemlélte, hanem együtt lélegzett az iskolájával. Bár ezt a munkásságot a legutóbb történt nagyon súlyos baleste komolyan beárnyékolta, mely aztán kerekesszékbe kényszerítette Őt, a jellemét, a hivatásához való hozzáállását nem tudta megtörni! Ezzel a nem mindennapi belső erővel, ami egyébként mindig jellemezte, a helyzete ellenére olyan plusz energiákat tudott másokban is felszabadítani, ami sokak, sokunk számára több mint egy jó motiváció ami mellett példa is van” – írja Facebook bejegyzésében Kurdi Ferenc, Kosd polgármestere.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Kerékpáron és lóháton, avagy a „Kerékpározás és lovaglás” sikerei

Fábián Gábort tavaly májusában, kosdi otthonában érte baleset, ami miatt kerekesszékbe és hosszú rehabilitációra szorult. Balesete előtt, igazgatóként 15 éven keresztül irányította az iskolát, azonban felépülése alatt intézményvezetői mandátuma lejárt, amit nem rég megpályázott és amit, a munkáltató felétele szerint, további egy évre elnyert. Tavaly augusztus 20-án Vácon is kapott városi kitüntetést Fábián Gábor. Ekkor a Vác Pro Urbe elismeréssel jutalmazták a közösségért végzett kiemelkedő tevékenységét. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments