Három turnus, három oktató, három elem: idén is nagy siker volt a Kistigrisek nyári tábora

A föld, a víz és a levegő: a mesei hármas ereje mélyen áthatotta a Váci Kistigrisek nyári napközis táborait. A változatos élményeket biztosító programokban pedig a váci Rotary Clubnak köszönhetően két rászoruló gyermek is részt vehetett.

A gyerekek számára a nyár és a jó idő egyet jelent a nyári szünettel és a kikapcsolódással. A fiatalok megsokasodott szabadidejét és élményszerzési vágyát a szülők változatlan munkaidejével azonban gyakran csak a nyári táborok nyújtotta lehetőségekkel sikerül összeegyeztetni. Az iskolásoknak vagy éppen az ovisoknak sok esetben ezek a programok jelentik a legnagyobb élményt és a nyaralást ebben a három hónapban. Ugyanakkor számos családnak alap esetben ezek nem vagy csak nehezen megoldható opcióként szerepelnek a tervek között. Jess Kinga önkormányzati képviselő megkeresésének, illetve a váci Rotary Club felajánlásának köszönhetően viszont két rászoruló gyermeknek is sikerült biztosítani a táborozást a Váci Kistigris napközis programjainak a keretein belül.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  „Isten maga az élet és ti a kórházakban ezt az életet szolgáljátok” - 20 éves a Váci Egyházmegye Kórházlelkészi és Lelkigondozói Szolgálata

A szervezők pedig mindent megtettek azért, hogy minél emlékezetesebb legyen a náluk eltöltött egy hét. Beszámolóik tanúsága szerint mesékben, néptáncban, kincskeresésben a Százholdas Pagonyban, pillecukor sütögetésben, mozgásban, sárkányhajózásban, kalandparkban, sok-sok játékban és nevetésben volt részük a kicsiknek. A finomabbnál finomabb ételeket és csodás uzsonnákat pedig a Váci Falatozó biztosította számukra, valamint a váci Taste&Go, ahol minden turnusban kifejezetten a válogatós gyermekekre is igyekeztek gondolni.

„A gyermekeknek ezúton is küldjük a pacsikat, öleléseket, hiszen a rengeteg élmény mellett kitartásukat, bátorságukat, türelmüket is próbatételek elé állítottuk. Amellett, hogy önmagukat is jobban megismerhették, társaikhoz is alkalmazkodni kellett, az együttműködés, az egymásra való odafigyelés központi figyelmet kap táborainkban, egymás tisztelete, megsegítése, szeretete és elfogadása az integrált tábori csoportokban minden percben jelentőséggel bír. Csodás élmény megtapasztalni, hogy rövid idő alatt is milyen sokat érnek a gyerekek ezeken a területeken” – olvasható a Kistigrisek váci táborvezetőinek élménybeszámolójában. ♦

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Kamion és autó ütközött tegnap Vác térségében

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments