Hetedik alkalommal is megrendezik a nagymarosi borünnepet

A 13 borvidék több mint 20 pincészetét felvonultató VII. Szent István Napi Borünnep szlogenje: „Borfolyó- a Duna összeköt.” Hét éve többek között azzal a szándékkal indítottuk útjára rendezvényt, hogy felhívjuk a figyelmet a Dunakanyar szőlészeti-, borászati múltjára, idén már 5 borászat vesz részt a Duna két partjáról, egyértelműen újraélednek a térségi borászati hagyományok – olvasható a rendezvény szervezőinek a közleményében.

Mint írják, a tavalyi nagy siker után ismét pezsgő-, és koktélbár várják látogatóikat a sok kiváló fehér-, rosé- és vörösbor mellett. De természetesen ínycsiklandozó ételeket is kínálnak a borok mellé, legyen szó ebédről, vacsoráról, vagy borkorcsolyáról.

Augusztus 19-én és 20-án a két nap alatt vizi tűzijáték, színes kulturális programok, könnyűzenei koncertek, Borutca Hénigli színpadján utcazenék hangulatát idéző művészek és gyermekprogramok várják látogatókat a Dunakanyarban, csodálatos természeti környezetben a folyóparti sétányon.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Szociális infrastruktúra megújítása az Alsó-Ipoly mentén

Nagymarost és Visegrádot összekötik külön komp járattal, ami mindkét nap 23 órakor indul. A rendezvény látogatása ingyenes, a kóstoláshoz a poharakat információs standnál lehet bérelni, megvásárolni. Támogatóik: az AIR-Walking a Hód csoport tagja és a Nemzeti Művelődési Intézet. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments