HunGarian Baja: Horváth Lajos a CÉLBAN, jöhet a Dinaric Rally

Komoly menetelés közepén van az ismert váci terepmotoros, aki még csak alig végzett a pokolian nehéz HunGarian Bajával, máris a következő próbatételre koncentrál.

A Várpalota térségében futó tereprali világkupa futam minden évben hatalmas kihívást támaszt a résztvevőkkel szemben. Idén az élhetetlenül köves, mély talaj mellé az extrém forróság, és a hatalmas oldalszél is csatlakozott. A verseny péntek délután egy nem egészen 10 kilométeres szuperspeciál szakasszal kezdődött:

„Igazán mozgalmas és tartalmas volt a pénteki nap. Profi rendezés egy ötcsillagos helyen, csak így tudnám szavakba önteni ezt a rövidke távot. Nagyon vártam már, hogy újból itt mehessünk, Garamvölgyi Zoltánt ismerve bizonyosan izgalmas két nap vár még ránk, kíváncsian várom a folytatást! A forróság és a por garantált lesz, de a pálya csodás, és végül is ezért szeretjük ezt a versenyt, ezért szeretjük a HunGarian Baját!” – összegzett Laller a pénteki rajtceremónia előtt.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Váci karatesiker Hollandiában

Szombatra aztán megérkezett a már említett hatalmas szél, de más „finomság” is várt a terep gladiátoraira:

„Ha a péntekre azt mondtam, hogy mozgalmas és tartalmas volt, akkor a szombatra már nem is igen találnék jelzőket. Fantasztikusan éreztem magam, a hőmérséklet csodás volt, viszont komoly szél kerekedett, és ez kiszínezte az amúgy sem éppen szürke napunkat. Elképesztő volt a talaj, jó a tapadásom, ilyen körülmények között nagyon élvezetes volt a motorozás. Viszont nagyon rosszul érintett, hogy Bodor Róbert barátom az első helyről hatalmasat bukott, innen is gyors jobbulást kívánok neki! Egyébként lehet még egy csavar a hétvégében, hiszen előfordulhat, hogy eső formájában megérkezik az égi áldás is.” – nyilatkozta a versenyző a maratoni szombat után.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Nagy sikerrel zajlott le III. Nyuszi-uszi amatőr úszóverseny

A zárónapon sem tudta semmi megállítani Horváth Lajos „Lallert”, így a versenyző újabb nívós megmérettetésen gurulhatott fel a céldobogóra:

„A zárónap is izgalmasan indult, mert a tegnapi viharos szelet felváltotta a már emlegetett eső, ami éjszaka alaposan eláztatta a környéket. Ezáltal felfrissült az idő és ideális körülményeket teremtett az igazi terepralizáshoz! Nagyon élt a motorom és ezzel jómagam is, a mosolytól fülemig ért a szám, minden pillanatát kiélveztem a menetnek, minden kijött, szinte tökéleteset mentem magamhoz képest. A második körre az autók kicsit átrendezték a pályát, hatalmas köveket forgattak ki, ami trükkösé tette a közlekedést. Összességében nagyon elégedett vagyok az idei versenyemmel, minden flottul haladt, gördülékenyen telt a hétvége.

Hatalmas köszönet a rendezőnek, Garamvölgyi Zolinak és csapatának külön szeretném megköszönni az élményt, ahogy a pálya szélén dolgozó összes versenybírónak és segítőnek is, hogy a közel 40 fokban is fáradhatatlanul azon dolgoztak, hogy mi zökkenőmentesen tudjunk versenyezni. Ez egy igazi tereprali verseny volt, olyan, amiért beleszerettem ebbe a sportágba. Minden célba érő versenyzőtársamnak szeretnék gratulálni, ez bizony fiús munka volt! A következő megmérettetésen újra találkozunk!” – zárta mondandóját Horváth Lajos.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Tereprali: Laller dobogóval nyitotta a szezont

Erre a bizonyos következő alkalomra már nem is kell sokat várni, hiszen Laller és csapata hamarosan ismét útnak indul, hogy Horvátországban is helytálljon a Dinaric Rallyn! ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments