Idén is megrendezik a Karikatúra Napot a Pannónia Házban

A Sajdik Gyűjtemény Vác idén is megrendezi a Karikatúra Napot, melynek alkalmából Sajdik Ferenc is tiszteletét teszi állandó életmű kiállításán. A Munkácsy-díjas Érdemes Művész szeptember 18-án, vasárnap délután dedikálásra érkezik a Pannónia Házba, de a program már 10 órakor elkezdődik. A látogatókat Gombóc Artúr és Süsü fogadja, akikkel bátran lehet fotózkodni is, 11 órától pedig színpadra álla a Világ Legügyetlenebb Bűvésze. Szép Bence műsorát gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt ajánljuk – olvasható a sajtóközleményükben.

A tavalyi évhez hasonlóan idén is készülnek majd portrékarikatúrák. A meghívott rajzművészek akár fénykép alapján is megalkotják a különféle fizimiskákat, így akár meglepetésként, ajándékba is lehet tőlük képeket kérni.

13 és 14 órai indulással pedig tárlatvezetésekre várják azokat az érdeklődőket, akik kíváncsiak Sajdik Ferenc életútjára, művészetére, és szívesen meghallgatnának néhány anekdotát, érdekességet az elismert művészről. Személyesen 15 órától találkozhatnak majd vele a rajongók, de már most érdemes előkészíteni az otthon elérhető műveit, amelyekben elhelyezheti majd kézjegyét. Amennyiben nincs ilyen, a Gyűjtemény shop-jában megvásárolható lesz A Varázsló felemeli ceruzáját c. képes albuma.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Gyógyszerészek váci találkozója

16 és 18 óra között Szottfried Zsófia, a Sajdik Gyűjtemény múzeumpedagógusa várja az alkotni vágyó gyerekeket, majd a napot az Európa-szerte ismert és elismert mozgáskomikus, Méhes Csaba pantomim-művész előadása zárja.

A Karikatúra Nap gyűjteményi belépőjeggyel látogatható. Teljes árú napijegy: 1500 Ft, Diák, nyugdíjas, pedagógus: 750 Ft, 70 év felettieknek: 500 Ft. Rajzjegyeket pedig 3500 Forintért lehet vásárolni.

RÉSZLETES PROGRAM:

  • 10-11:  Szelfizni ér! – Gombóc Artúr és Süsü fogadja a látogatókat a Főtéren
  • 11 óra: A Világ Legügyetlenebb (de Legviccesebb) bűvésze – Szép Bence Kedélyállapot Karbantartó gyermekműsora
  • 11-13 óra: Portrékarikaturisták a házban – Tóth Antal Tónió és kollégája ragadja meg a jellemző arcvonásokat
  • 13, 14 óra:  ingyenes tárlatvezetések
  • 15-16 óra SAJDIK FERENC dedikál
  • 16-18 óra: kézműves foglalkozás
  • 18 óra: PANTOMIX – néma tréfakoktél (Méhes Csaba pantomim művész előadása) ♦
Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments