Illyés Gréta bronzérme volt a nap fénypontja az EYOF-on

A szlovákiai Besztercebányán zajló EYOF-on szerdára is jutott érem magyar atlétának: a gerelyhajító Illyés Gréta nagyszerű egyéni csúccsal érdemelt ki bronzot – írja az atletika.hu.

A keddi csodanap után szerdán négy magyar atlétának szoríthattunk a szlovákiai Besztercebányán zajló XVI. Nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon, közülük ketten egyből a döntőben voltak érdekeltek.

A nap egyik legkiválóbb teljesítményét (minden magyar sportolót tekintve) a gerelyhajító Illyés Gréta szolgáltatta, aki nagyszerű egyéni csúccsal nyert bronzérmet. A Reménység Vác fiatalja 48,50 méteres egyéni csúccsal érkezett a viadalra, és a mezőny erősségét ismerve sejthette, a bravúros éremhez bizony ennél nagyobb dobásra lesz szüksége.

Magyari József tanítványa az első két kísérletére jócskán elmaradt az egyéni legjobbjától, majd mindezt két érvénytelen próbálkozás követte. A türelem, a higgadtság és a hit azonban meghozta a gyümölcsét, és az ötödik kísérletre egészen 49,03 méterre repült az 500 grammos gerely, és ennél a teljesítménynél végül csupán kettő jobb akadt a mezőnyben. Illyés Gréta így megérdemelt bronzérmet szerzett, a negyedik helyezettet mindössze három centivel megelőzve. A magyar atléták így már három arany-, egy ezüst- és két bronzéremnél járnak az EYOF-on. A leány gerelyhajítást egyébként a finn Rebecca Nelimarkka nyerte 51,69 méterrel. A döntőben csak ő és Gréta tudott egyéni csúcsot bemutatni. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments