Kedvezmény jár a műemléki és helyi védettség alatt álló épületek homlokzatának felújításánál

Már két esztendeje, hogy – évente két hónapos intervallumban – nem kell közterületfoglalási díjat fizetni állványozás esetén a műemléki és helyi védettség alatt álló épületek homlokzatfelújításakor – írja Ferjancsics lászló alpolgármester a közösségi oldalon. A díjmentesség még korábban az ő javaslata alapján került bevezetésre.

Min írja a környezetünk szépítését ilyen módon is segítő szabály a Budapesti főúton, az Eszterházy és a Széchenyi utcában, illetve a Dózsa György úton lévő épületekre is vonatkozik.

„Ezen közterületfoglalási díjak eltörlését már az előző ciklusban is kezdeményeztem, azonban a fördősi többség nem szavazta meg, így azt javaslatomra az új városvezetés vezette be.

A nemrégiben felújított főtéri épület, a volt Duna Presszó felújításánál is élt ez a jelentős kedvezmény. Ennek is köszönhető, hogy – az elmúlt évekkel ellentétben – Vác épített környezete a városvezetés törekvésének megfelelően mind az itt élők, mind az idelátogatók számára komfortosabbá, tetszetősebbé válik” – írja  Ferjancsics László. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments