Két közeli településen is időközi választást írtak ki

A váci választókerület két településére is kiírtak időközi választást. Pest megye 4-esben, Zebegényben mondott le a polgármester, Pencen pedig haláleset miatt kellet kiírni polgármesterválasztást – írja az ESTV.

Júniusban többek között a Váci Napló is beszámolt róla, hogy egészségi állapota és gyógyulása várható elhúzódása miatt lemondott polgármesteri posztjáról Hutter Jánosné. A zebegényi településvezető 10 évig volt a dunakanyari község élén, őt pedig ideiglenesen az alpolgármester, Ferenczi Ernő Ervin váltotta. A helyi választási bizottság október másodikára írta ki Zebegényben az időközi polgármester választást, de egyelőre nincsenek még hivatalos jelöltek a posztra.

Mindeközben Pencen is időközi választás zajlik. A község vezetője, Králik József 20 évig tartó hivatali idejét követően, május 13-án hunyt el. Itt az időközi választás napja szeptember negyedikére esik és nyolcan is pályáznak a polgármesteri székre. Függetlenként indul Czibere Krisztina, Járai Árpád, Szpiszárné Laczkovich Éva, Vankó István, Kádár Ferenc, Vasas-Babinszki Beáta, Kiss Balázs és Kovács Gábor is. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments