Kolodko Mihály ezúttal Budapesten, a pasaréti virágárus házaspárnak állított emlékművet

Újabb Kolodko alkotást helyeztek el egy budapesti közterületen. A váci szobrász ezúttal is egy nemes ügyet szolgálva, egy, a helyiek által szeretett és nagyra becsült házaspárnak állított emlékművet. 

Őrsi Gergely, Budapest II. kerületének polgármestere osztotta meg Facebook oldalán, hogy a Vácon élő Kolodko Mihály újból egy fővárosi helyszínt ajándékozott meg egy páros szoborral. Ráadásul ezúttal egy nem is akármilyen kezdeményezés mögé állt be ezzel a művész, hiszen a környékbeliek életét évtizedeken át szebbé és vidámabbá tevő pasaréti virágárus házaspárnak állított emlékművet a helyi önkormányzat megkeresésére. Még 2021-ben született meg az a gondolat, hogy az egykori virágárus „bódé” Aranka néni és Béla bácsi nélkül már sosem lehetne ugyanolyan, ezért a helyén egy újonnan létrejövő műalkotás emlékeztessen majd minden arra járót, hogy milyen sokat jelentenek az apró gesztusok, amik boldogabbá teszik mindennapjainkat.

Kolodko Mihály az eddigi alkotásait is mindig aszerint készítette el, hogy azok egy mögöttes üzenetet vagy tartalmat is magukban hordozzanak. Kis szobrocskái mind valamilyen személynek, eseménynek vagy éppen kulturális motívumnak állítanak emlékművet és arra ösztönöznek minket gondolkodjunk azok szerepein, életünkre gyakorolt hatásain. Ebbe a sorba maradéktalanul beleillik legújabb páros szobra is, amivel a hajdani virágárusokat formázta meg a Pasaréti térnél. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments