Leomlott a balesetveszélyes főtéri pengefal sarkának egy része

A napokban leomlott a Betegápoló Irgalmasrendhez tartozó pengefal Hajnik Pál utcai sarkának egy része. Bár a helyszínt körbekerítették és figyelmeztetnek az omlásveszélyre, de még így is balesetveszélyes, az évek óta egyre csak rosszabb állapotban lévő főtéri „torzó”, amelyre tulajdonosai egyáltalán nem költenek – írja a vac.hu.

Még 2019 novemberében megerősítést és részleges takarást kapott a Március 15. tér problémás csúfsága. Az akkor felálló új városvezetés megválasztása után azonnal tárgyalásba kezdett a tulajdonosokkal, de előrelépés az ígéreteken kívül nem történt az ügyben. Legutóbb idén júliusban írt levelet Matkovich Ilona polgármester, hogy felhívja a Betegápoló Irgalmasrend figyelmét a balesetveszélyes állapotra, valamint a fal mögötti méteres gazra.

Az önkormányzat még tavaly egy határozattal állagmegóvásra, felújításra kötelezte a tulajdonost. Mivel ez nem történt meg, ezért településképi bírságot szabtak ki, amelyet azóta meg is fizetett a Betegápoló Irgalmasrend. De a cél nem a bírságolás, hanem az, hogy végre eltűnjön a pengefal, és ezzel együtt megszűnjön a balesetveszély.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Lakossági fórum környezeti szennyezésről - Április 2-ig lehet kérdéseket küldeni

Matkovich Ilona felhívta a tulajdonos figyelmét levelében, hogy az önkormányzat statikai szakvéleményt fog készíttetni a falak állékonyságával kapcsolatban, hogy kiderüljön, életveszélyes állapotban vannak-e. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments