Magyar Arany Érdemkeresztet kapott Papp László

A helyi kultúráért, illetve a kulturális értékek megőrzéséért tett sokévi áldozatos és kitartó szakmai munkájáért a Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült Papp László, váci műgyűjtő.

A Magyar Érdemkereszt a nemzet szolgálatában, az ország fejlődésének elősegítésében, a haza érdekeinek előmozdításában és az egyetemes emberi értékek gyarapításában végzett kimagasló, példamutató tevékenység elismerésére szolgál, magyar és külföldi állampolgároknak egyaránt adományozható. Az érdemkeresztet a köztársasági elnök adományozza arany, ezüst és bronz fokozatban.

Papp László augusztus 18-án vehette át a kitüntetést, amelyet az elhivatott műgyűjtői munkásságáért, a váci Nemzetközi Mobil MADI Múzeum alapítása körüli tevékenységéért, továbbá a váci Modern Művészeti Gyűjtemény és a Sajdik Ferenc Gyűjtemény vezetéséért kapott.

„A Dunakanyar kulturális értékeinek megőrzése iránt elhivatott, példaértékű tevékenysége elismeréseként a Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést adományozom” – áll a Novák Katalin köztársasági elnök nevében kiállított oklevélben. (Fotó: Papp László Facebook) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments