Matkovich Ilona: Egy álom válik valóra a napokban, ugyanis két napon belül elkészül a Rádi út

Kedden elkezdődött a Rádi út aszfaltozása a Magyar utca és a vasúti átjárói közötti szakaszon. Az önkormányzat mintegy bruttó 148 millió forintot különített el annak érdekében, hogy végre megvalósulhasson Vác egyik legforgalmasabb útjának a rendbehozatala.

A 2019-es önkormányzati választási kampány egyik központi témáját és ebből következően számos választási ígéretnek a magját Vác megtépázott közúthálózata adta. A város újonnan megválasztott vezetése pedig a központi források elmaradása, illetve az utóbbi évek egész országot érintő gazdasági nehézségeinek az ellenére is hozzálátott több forgalmas útszakasz felújításához. Ezen fejlesztések sorába tartozik például a Budapesti főútnak, a Zöldfa utcának vagy éppen a Horgásztói útnak egy-egy hosszabb szakasza. Azonban minden átadást követően újból és újból felmerült a lakosság részéről az a jogos kérdés, hogy: a Rádi útra mikor fog sor kerülni?

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Megérkeztek az első kisgyermekek az új váci bölcsődébe

Nem véletlen tehát, hogy Matkovich Ilona polgármester is azzal kezdte a várva várt beruházás bejelentését, hogy egy álom vált valóra, illetve válik valóra a napokban. Kedden kezdődött el az aszfaltozása az útszakasznak, amely a Magyar utcától a vasúti átjáróig kap új burkolatot.

„Amint láthatják, egy nagyon komoly aszfaltréteg kerül most már a régi rétegre, tehát egy sokkal komolyabb és sokkal időtállóbb útfelületet fogunk kapni. Az önkormányzat bruttó 148 millió forintból készítette el ezt a szakaszt. Természetesen tudjuk, hogy hosszabb szakaszt kellene rendbe tenni, de most ennyire volt keretünk. Ahol nagy kátyúk maradtak az úton, ott pedig majd kátyúzni fogunk” – nyilatkozta a városvezető.

Ferjancsics László, a körzet képviselője is arra hívta fel a figyelmet, hogy bár a jelenlegi vezetés komplexen gondolkodik és minden városrész problémáinak a megoldására igyekszik ügyelni, a város minden része nagy, mondhatni évtizedes lemaradásban van. Így a fejlődést és az eddig elért eredmények megőrzését szem előtt tartva szeretné tovább szervezni a helyi közlekedést.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Váci konferencia a reneszánszról

„Miután ez az út elkészül, súlykorlátozás is be lesz vezetve. Ennek két célja van. Egyfelől óvjuk a már létrejött új utat, másfelől pedig sok lakossági panasz érkezett a Damjanich térről, a Rádi úti lakótelepről és más környező lakosok részéről is arra vonatkozóan, hogy olyan teherautók hajtanak be és olyan zajhatások érik őket, amelyek elkerülhetők. Tehát az út felújítását követően kihelyezésre kerülnek majd a jelenleg tervezés és kivitelezés alatt álló azon táblák, amelyek 12,5 tonna súlykorlátozást fognak eredményezni, kivéve az ide áruszállító gépjárműveket” – mondta a képviselő.

A sajtótájékoztató zárásaként pedig Kiss Zsolt alpolgármester abba engedett egy kis betekintést, hogy a városvezetés milyen szempontok mentén szokta kiválasztani azt, hogy milyen beruházásokba kezd bele. Továbbá elmondta azt is, hogy a központi források hiánya miatt rengeteget kellett dolgozniuk azért, hogy a Rádi út rendbehozatala megvalósuljon.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Ismét a gyermekek védelme volt a téma a városházán

„Ami még nagyon fontos, hogy prioritások mentén próbáljuk a városüzemeltetést, a város fejlesztését elvégezni. Azon jelzések mentén próbálunk rangsorolni, amelyek a lakosoktól jönnek és lépésről-lépésre megvalósítani ezeket a városban. Azt gondolom a Rádi úttal kapcsolatos jelzések alapján, hogy egy igen kiemelt prioritást élvező felújítás az, amely most el tud végre készülni” – fogalmazott. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments