Meghosszabbították a rendőrjárőr képzés jelentkezési határidejét

Módosult a szeptemberben induló közbiztonsági, illetve határrendész és útlevélkezelő rendőrjárőr képzésekre (a továbbiakban: rendőrjárőr képzés) való jelentkezés határideje. Így már augusztus 15-ig van lehetősége jelentkezni azoknak, akiket érdekel ez a lehetőség.

Mint a rendőrség részletes tájékoztatójából kiderül, a képzés továbbra is nappali rendszerű, 10 hónap időtartamú és magába foglalja a rendőrségnél töltött gyakorlatot is. Az alkalmasság megállapításához szükséges vizsgálatok közül a jelen pandémiás helyzetre való tekintettel az alábbiakban felsoroltakat az első fokon eljáró vizsgáló orvos végzi helyben:

  • hallásvizsgálat (szűrő audiométerrel)
  • látásvizsgálat (Kettesy-tábla), színlátásvizsgálat (Ishihara teszt)
  • EKG

Abban az esetben, ha a fenti vizsgálatok során eltérést tapasztal az elsőfokon eljáró vizsgáló orvos, akkor szakorvosi vizsgálatot kérhet. Emellett leletet szükséges hozni a következő vizsgálatokról:

  • urológia (férfiaknak) – nem beutalóköteles
  • nőgyógyászat (nőknek) – nem beutalóköteles
  • labor vizsgálatok – beutalóköteles
  • tüdőszűrés – nem beutalóköteles, térítéses
  • fogászat – nem beutalóköteles

A továbbiakban felmerülő, alkalmassági vizsgálatokkal kapcsolatos kérdéseiddel keresd bátran valamely területi szerv humánigazgatási szolgálatának munkatársait. A hozzájuk tartozó elérhetőségeket a jelentkezési egységcsomag 3. oldalán találod meg.

A sikeres felvételt követően a képzés első 2 hónapjában munkaviszonyban állsz, majd a harmadik hónaptól a rendőrség „próbaidős” hivatásos állományába kerülsz kinevezésre. A képzés sikeres elvégzését követően önálló intézkedésre jogosult, szakmailag felkészített járőrként a rendőrség közrendvédelmi, közlekedésrendészeti, határrendészeti szakterületén teljesíthetsz szolgálatot, vagy a bevetési egységek csapaterős feladatainak ellátásában vehetsz részt.

Gondolkodj rendőrként is a karrierben!

Hivatásos rendőrként számodra is biztosított lesz a belátható, tervszerű előmenetel. Pályád során végezz el szaktanfolyamokat, így bűnügyi nyomozó vagy helyszínelő is lehetsz, illetve sok más érdekes beosztást tölthetsz be. A jelentkezés, a felvételi eljárás, valamint a képzés számos elemében eltér más szakképző iskola rendjétől. Ezért kérjük, hogy fokozott figyelemmel tanulmányozd a tájékoztatót, hogy megfontoltan dönthess!

Ne feledd! A rendőrjárőr képzésünkre történő jelentkezéssel élethivatást is választasz, és leendő szolgálati helyeden változatos szakterületeken teljesíthetsz majd szolgálatot! A rendőrséggel hosszú távra tervezhetsz, még akkor is, ha most nem ez lebeg a szemed előtt. (Forrás: Pest Megyei Rendőr-főkapitányság)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments