Megkezdik a terelőelemek elbontását Zebegénynél

Hétfőn megkezdik a betonterelő elemek elbontását a 12-es főút zebegényi szakaszán a Magyar Közút Nonprofit Zrt. (MK) munkatársai a korlátozások feloldása érdekében. A munka várhatóan augusztus 5-éig, péntekig tart – tájékoztatta az MK vasárnap az MTI-t.

Emlékeztetettek arra, hogy június elején teljes útzárat kellett bevezetni a 12-es főúton Zebegénynél, miután a hirtelen lezúduló nagy eső miatt az út menti támfal leomlott és elzárta az útpályát.

A vasúti és támfal-helyreállítási munkák idején félpályás korlátozás volt érvényben, majd a napokban egy vágányon megindulhatott a vonatközlekedés, így a főutat érintő korlátozást is feloldhatják a közútkezelő szakemberei. A társaság munkatársai a betonterelő fal elbontása, az árok és a padkaszegély rendezése mellett helyreállítják a betonfalhoz kapcsolódó burkolatot is.

A munkaterület rövidülésével a Nagymaros felőli jelzőlámpát is áthelyezik, valamint a fázisidőt is csökkenteni fogják, így gyorsabb átjutással számolhatnak az arra közlekedők – olvasható a közleményben.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Lukács Andrea: Törés

A munkák várhatóan augusztus 1., hétfőtől augusztus 5., péntekig tartanak majd. A vasúti területet érintő helyreállítási munkákról és a vonatközlekedésről részletes tájékoztatást a www.mavcsoport.hu-n és a Mávinform hivatalos Facebook oldalán kaphatnak az érdeklődők. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments