Müncheni multisport Európa-bajnokság: a magyarok az éremtáblázat élén

Tizenkét döntővel folytatódik szombaton az Európa-bajnokság Münchenben, valamennyi magyar érdekeltséggel. Megvédte címét Kopasz Bálint K-1 1000 méteren, miután fantasztikus versenyzéssel ismét maga utasította Fernando Pimentát és mindenki mást is. Női C-2 500 méteren ezüstérmes lett Bragato Giada, Nagy Bianka csakúgy, mint férfi kenu egyes ötezer méteren Adolf Balázs. De a váci indulók kapcsán is bőven volt minek örülni – olvasható a Magyar Kajak-Kenu Szövetség közleményében.

Rendessy Eszter és a váci nevelésű Kőhalmi Emese K–2 1000 méteren nyert aranyérmet. A táv első részében a spanyolok és a lengyelek próbálták tartani a tempót a mieinkkel, a második felében azonban előbbiek leszakadtak. A lengyel hajó igyekezett támadást indítani, Rendessyék erre ugyanakkor kiválóan reagáltak, s végül több mint hat tizedmásodperces előnnyel nyerték meg az Európa-bajnokságot.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Egy évtizedes a váci kézilabdasport ifi bajnoki sikere

Emese másnap ráadásul szintén aranyérmet szerzett vasárnap a női kajakosok 5000 méteres versenyében. A leghosszabb táv versenyeit eredetileg szombaton bonyolították volna le, de a vihar közbeszólt és a férfi kenusok döntője után félbeszakították a küzdelmeket, majd a fennmaradó három számot az utolsó napra halasztották. Kőhalmi taktikusan versenyzett, végig az élbolyban haladt, majd a célegyenesben lehajrázta riválisait.

A kajak-kenu sportág utolsó versenynapján a sintén váci kötődésű Noé Bálinték párosa szállt vízre: a két hete a kanadai világbajnokságon 1000 méteren harmadik duónak nehézséget jelentett, hogy a mostani Eb-mezőnyben is ott volt az előtte végzett két egység, a német és az olasz. A rajt után a mieink „felültek” a mellettük lapátoló németek és olaszok vizére, majd a hajrában felzárkóztak, de a dobogós helyet ezúttal nem sikerült elérniük, a németek, a spanyolok és az olaszok mögött negyedikek lettek. Délután aztán Noé Bálint még 5000-en is lapátolt, itt az ötödik helyen zárt.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Eredményesen szereplés a LUPA Kupán

Az ugyancsak helyi kötődéssel felvértezett Balaska Márk, Csizmadia Kolossal az oldalán azonban csak a hetedik helyen futott be férfi K-2 200 méteren.

„Rutinos vagyok kétszáz párosban, odatettük magunkat Magyarországért, kiálltunk tiszta szívvel, de ez egy ilyen verseny, van, hogy sikerül, van, hogy nem.” – értékelt Balaska Márk a döntő után. (Forrás: Magyar Kajak-Kenu Szövetség, MTI) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments