Müncheni multisport Európa-bajnokság: bizakodva várhatjuk a folytatást

Csütörtökön az előfutamokkal a gyorsasági kajak-kenu versenyek is elkezdődtek a kilenc sportágat felvonultató multisport Európa-bajnokságon Münchenben. Az első napon 12 magyar egység mutatkozott be az Olimpiai Regatta Központ vizén, amelyek közül hét – köztük két váci nevelés is – egyenes ágon döntőbe jutott – olvasható a Magyar Kajak-Kenu Szövetség közleményében.

Jól indult az Európa-bajnokság a mieink számára. Elsőként Pupp Noémiért szoríthattunk, aki magabiztosan nyerte meg előfutamát női K-1 1000 méteren, és jutott automatikusan A-döntőbe. Ő utána Adolf Balázs következett a sorban férfi C-1 1000 méteren, aki az ötödik helyen végzett futamában, így pénteken még vár rá egy középfutam a döntős részvételért. De a kanadai világbajnokság egyik magyar hőse, Kopasz Bálint se okozott ezúttal se csalódást senkinek, simán hozta a döntőt érő futamgyőzelmet a királyszámban, férfi K-1 1000 méteren.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Csak asszisztálni tudtunk a Dunaharaszti bajnokavatásához

De hogy a helyi különítményre is kitérjünk, K-2 1000 méteren a nőknél a váci nevelésű Kőhalmi Emese és partnere, Rendessy Eszter futamgyőztes lett, míg Kulifai Tamás oldalán a szintén váci kötődésű Noé Bálint másodikként haladt át a célvonalon futamában.

A délelőtti programot a női, majd a férfi K-1 500-as szám zárta. Rendessy Eszter második helyen végzett futamában, ami középfutamot jelent számára, a férfiaknál ellenben Varga Ádám megnyerte futamát, így ő már a fináléra készülhet. Délután a Fekete Ádám, Hajdu Jonatán páros adta meg az alaphangot az új olimpiai számban, férfi C-2 500 méteren, ahol a futamában második helyen végző magyar hajó egyenes ágon biztosította a helyét a vasárnapi döntőben.

Magyar szempontból a női és a férfi K-2 500 méteres szám előfutamai zárták a napot. A Fojt Sára, Pupp Noémi-duó futammásodikként a középfutamban próbálja meg kiharcolni a döntős részvételt. Minden jó, ha jó a vége: a friss világbajnok Nádas Bence, Kopasz Bálint alkotta egység a hatos pályáról indulva gond nélkül nyerte meg futamát, és jutott be ezzel egyenes ágon a döntőbe.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Kézilabda – Negyedik lett az NB II-es női együttes

Pénteken már érmekért is szurkolhatunk magyar egységeknek, a müncheni kontinensviadalról az M4 Sport csatorna élőben közvetít. (Fotó: Honvéd Kajak-Kenu Szakosztály Facebook) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments