Pécsi kollégáját fogadta a váci polgármester

Csütörtökön a váci Városházán folytatott megbeszélést Matkovich Ilona váci és Péterffy Attila pécsi polgármester. A látogatás során a városvezetők aláírták azt a szándéknyilatkozatot, mely nyomán jövő tavasszal a Zsolnay-alkotásokból időszaki kiállítás nyílik városunkban „Mindig nyíló virágok” címmel. Erről a két polgármester szándéknyilatkozatot írt alá. A Tragor Ignác Múzeum és a Janus Pannonius Múzeum együttműködésében megvalósuló kiállításon „Zsolnay” textíliákban, kerámiákban és festményekben gyönyörködhetnek majd a látogatók – írja a vac.hu.

Még a nyár elején tett látogatást Baranya megye fővárosában Matkovich Ilona. A váci városvezető a pécsi Janus Pannonius Múzeumban nyílt, a váci domonkos kriptában feltárt leletekből rendezett kiállítást nyitotta meg. Az esemény alkalom volt arra, hogy polgármesterünk váci látogatásra hívja meg pécsi kollégáját. Az invitálásnak Péterffy Attila ma tett eleget.

Péterffy Attila elmondta, hogy a Vácról érkezett kiállítás nagyon látogatott volt. Utalt rá, hogy a két város egyaránt fontosnak tartja gazdag történelmi múltjának minél alaposabb feltárását és bemutatását. Matkovich Ilona felidézve pécsi látogatását, megemlítette, hogy felkereste a Zsolnay Múzeumot, ami nagyon tetszett neki, így örül, hogy a váciaknak is hasonló élményekben lehet részük.

A váci megbeszélés – melyen a polgármestereken kívül jelen volt Nyőgéri Lajos és Zag Gábor alpolgármester, illetve Kiss Zsolt, Inotay Gergely alpolgármester és Iványi Károlyné kabinetfőnök – jó hangulatú, fontos témákat felölelő volt. A kulturális együttműködés mellett szóba kerültek aktuális várospolitikai problémák is. A városüzemeltetés rezsi emelkedés miatt várható jelentős költségnövekedése, és az önkormányzati bérlakások általánosan leromlott állapota, valamint a kintlévőségek problémája. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments