Pengeélen táncol a vízellátás Dunabogdányban

Az elmúlt hétvége esős-hűvös időjárásának köszönhetően Dunabogdányban is mindenki fellélegezhetett, átmenetileg távolabb került a vízhiány veszélye. Ez a hét azonban ismét nehéz lesz! Sajnos tegnap már annyira megnőtt a vízfelhasználás, hogy az elmúlt hetek eddigi legnagyobb fogyasztását regisztráltuk. Az 1378 m³ 10 százalékkal meghaladja a víztermelő kutak kapacitását – írja Facebook oldalán a Fővárosi vízművek.

Mint közleményükben is írják, tudják, hogy az egyre melegebbé váló napokban nem könnyű, de minden dunabogdányit ismét a korábbiakban tapasztalt összefogásra és víztakarékosságra kérnek. Ennek köszönhetően a korábbiakban még a legmelegebb napokon is meg tudták őrizni közösen a vízellátás folyamatosságát és biztonságát. „Bizonyítsa be ismét a település, hogy a bajban az egész ország számára példaértékű módon tartanak össze a lakói” – írják.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vonat elé hajtott egy autós a vácrátóti átjáróban

Érthető módon több helyi lakos is megjelent a bejegyzés alatti kommentszekcióban és kérdésekkel fordultak vízművek felé. A vállalat pedig igyekezett is válaszolni mindenkinek, illetve próbáltak magyarázatot adni az intézkedéseikre. Ezen hozzászólásaikból kiderült, ők úgy álltak hozzá a szituációhoz, hogy amint kockázatosnak látták a helyzetet, inkább egyből jelezték. Megítélésük szerint sokkal jobb, ha őszintén kommunikálnak erről, mintha egyszer csak valahol már nem folyik a víz a csapból, ahogy néhány településen ezt már tapasztalható is volt.

„Harmadik hete azért dolgoznak a kollégáink, hogy a településen senki ne maradjon ivóvíz nélkül. Nem mi okoztuk ezt a helyzetet. Sajnos ilyen állapotban vannak a kutak, már ilyen állapotban vettük át 2017-ben. Hogy mire történhetett a fogyasztás? Egyetlen jelentősebb vízvételezés is meg tudja borítani a kényesen fenntartott egyensúlyt” – fogalmaztak az egyik válaszukban. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments