Sikeres edzőmeccsekkel és egy második számú csapattal hangolódik a másodosztályra a Váci FKA

Városunk NB2-es bajnokságra készülő férfi kézilabdacsapata, a Váci FKA az utóbbi időben két edzőmérkőzést is lejátszott a váci sportcsarnokban. Ráadásul azt követően, hogy bebizonyították ezen a szinten se érdemes őket lebecsülni, egy második számú csapatot is útjára indítottak, akik a korábbiakhoz hasonlóan, az alsóbb osztályokban fogják képviselni Vácot.

Elsőként a Csömör KSK együttesét fogadta a váci gárda, akik ellen kifejezetten jól ment a játék, a mérkőzés közben tíz gól körüli előnynél is jártak. Bár végül ezt a nagy arányú különbséget minimálisan beáldozták a felkészülés és a próbálkozás oltárán, de így is egy tökéletes, jó hangulatú első meccsen vannak túl. A végeredmény egy 27-22-es győzelem lett.

Másodszorra következett a Csepel DSE, akik már jóval magasabb szintet képviseltek a korábbi ellenfelüknél, de így is remekül tartották magukat a váciak az első húsz percben. Majd a csepeliek bemutatták nekik, hogy mit is jelent az NB2-es tempó. Mint a Facebookon közzétett összegzőjükben is leírják: „Minden apró hibánkból pár másodperc alatt gólt tudtak szerezni. Fizikálisan és tapasztalatban is egyértelműen előttünk járnak, de ez az összecsapás tökéletesen megmutatta, hogy mikre kell még koncentrálnunk a felkészülés utolsó két hetében.” Végül 34-43 arányban maradtak alul.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Eredményesen szereplés a LUPA Kupán

Azonban nem csak ennek a két találkozónak a híre az, amit fejleményként könyvelhetünk el a Váci FKA háza táján. Mivel továbbra se szeretnék elengedni azon felnőtt játékosainak a kezét, akik nem tudták/akarták vállalni az NB2-es indulással járó többletterhelést, létrehoztak nekik egy második számú alakulatot is. Ezzel biztosítják számukra a jövőbeli versenyzési lehetőséget, amit majd a Pest megyei másodosztály keretei között fognak megkapni. A csapat vezetőedzője Serfőző Attila, akihez jó néhány megyei bajnoki cím fűződik már váci edzőként, így az ő neve garancia lehet a megfelelő felkészítésre. A csapatkapitány pedig az örökifjú Bognár László lesz.

„A keret tagjainak névsorát elnézve azon se lehetne majd csodálkozni, ha a bajnoki címért játszhatnának az év végén, de a második együttesünk elsőszámú célja inkább az, hogy minél többen megtapasztalhassák a pályán azt a csodálatos játékot, amit úgy hívnak, hogy kézilabda” – írják közleményükben. (Forrás és Fotó: Váci FKA Facebook) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments