Szeptembertől lép érvénybe a módosított parkolási rend Vácon

A váci képviselő-testület korábbi rendeletmódosítása alapján szeptember 1-től módosul a váci parkolás rendszere. A módosításra azért került sor, mert a megnövekvő gépkocsiállomány fokozatosan megnehezítette az érintett területeken történő parkolást. A közterületeken ingyenesen és hosszú ideig várakozó autók szinte ellehetetlenítették az ott élők parkolását – írja a vac.hu.

Ahogy a döntés születésekor arról a Váci Napló is beszámolt, az új módosításnak az értelmében kibővítették és megváltoztatták az üzemeltetési idejét a díjzónához tartozó fizetős várakozási helyeknek. Mint a júliusi testületi ülésen is elhangzott, egy turisztikai időszak (május 1.-szeptember 30.) bevezetésével, illetve a fizetős várakozóhelyek bővítésével igyekszik orvosolni a városvezetés az immár szinte ellehetetlenült belvárosi parkolást. A parkolás díja változatlan, a bérletek árában történik módosítás.

Az 1-es zóna a meglévő utcák mellett az alábbiakkal bővül:

  • az Ady Endre sétány Eszterházy utca és a Petróczy utca közötti szakasza,
  • a József Attila sétány Petróczy utca és a Tímár utca közötti szakasza,
  • a Géza király tér teljes közterülete,
  • a Budapesti főút a Konstantin tértől a Budapesti főút 36.-ig tartó szakasza.

A 2-es zóna a meglévő utcák mellett az alábbiakkal bővül:

  • a Múzeum utca teljes szakasza,
  • a Szent Miklós tér teljes közterülete,
  • a Hattyú utca a Szent Miklós tértől a Kép utcáig.

A kibővített 1-es zóna területére érvénybe lép a minden év május 1-től szeptember 30-ig tartó „turisztikai időszak”. Ezen időszakon belül ebben a zónában – ünnepnapok kivételével – naponta 8 és 18 óra között kell a parkolásért fizetni.

A parkolási zónákban lakó magánszemélyek kedvezményes bérletet válthatnak. Az első gépjárműre a megváltástól számított 30 napig érvényes bérlet ára 3 ezer forint. A 365 napig érvényben lévő bérlet pedig 14.400 forintba kerül. Ugyanezen összegek a második járműre: 4 ezer, illetve 30 ezer forint. Városunkban a parkolójegyek ára és érvényessége változatlan. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments