Több mint 1100 kg koktélparadicsommal segíti a Veresi Paradicsom a Váci Egyházmegyei Karitász munkáját

A Veresi Paradicsom Kft. életében mindig is fontos szerepet játszott a rászorulók támogatása. A vállalat ezúttal egy teherautónyi Veresi Paradicsommal segíti a Váci Egyházmegyei Karitászt, akik Pest és Nógrád megye településein élő hátrányos helyzetű családoknak juttatják el a felajánlást – olvasható a közleményükben.

„Nagyon köszönjük a Veresi Paradicsom Kft.-nek ezt a nemes gesztust, a paradicsom szállítmány biztos, hogy sok nehéz sorsú családnak segít majd. Amikor egy nagyobb élelmiszer felajánlás érkezik hozzánk, egyből egyeztetünk a több mint száz önkéntes csoportunkkal, akik már személyesen ismerik az egyházmegyében élő szegényebb családokat, így gyorsan fel tudjuk mérni, éppen mely településeknek érdemes szétosztanunk az ajándékot. A dráguló élelmiszerek miatt a paradicsom lassan már elérhetetlen az alacsonyabb jövedelemmel rendelkezők számára, így nekik igazi kincs, ha ez is kerülhet az asztalra. A jelenlegi adományt Pest és Nógrád megye szegényebb településein osztjuk szét a napokban” – mondja Kovács Gábor, a Váci Egyházmegyei Karitász igazgatója.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vonat elé hajtott egy autós a vácrátóti átjáróban

„A karitatív szemlélet a cég megalakulásától fontos szerepet játszik a Veresi Paradicsom Kft. életében, örülünk, ha azt látjuk, hogy jó helyre kerül a felajánlásunk. Mivel én váci vagyok, ott nőttem fel, így Váchoz személyes kötődésem is van, számos gyerekkori emlék, érzelem fűz a városhoz. Vác a Dunakanyar gyöngyszeme, aktív város a „Városok viadalán” (a közösségi médiában nemrég lezárult online játék, amelyen a legtöbb like-ot gyűjtő város gazdagodott sok-sok paradicsommal) is remekül szerepelt, ám végül a díjazott helyekről egy kicsivel lecsúszott. Ezek miatt, valamint látva a Váci Egyházmegyei Karitász humanitárius munkáját, nem volt kérdés, hogy szeretnénk segíteni őket és általuk a nehéz körülmények között élő családok mindennapjait” – teszi hozzá Márkus Zsolt, a Veresi Paradicsom Kft. ügyvezető igazgatója.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vonat elé hajtott egy autós a vácrátóti átjáróban

A Váci Egyházmegyei Karitász tevékenységét immár harmincegy éve végzi. Pest megyei keleti részén, Nógrád megye teljes területén, valamin Jász-Nagykun-Szolnok megye, Heves megye és Bács-Kiskun megye egyes településein van jelen. Több száz önkéntesükkel együtt a hívek adományaiból, az egyházmegye és a jó szándékú emberek támogatásaiból évente több mint húszezer emberhez jut el segítségük a Váci Egyházmegye területén és a határon túl.  Az adománygyűjtés mellett a Karitász hozzásegíti a krízishelyzetben lévőket, hogy az önfenntartáshoz elengedhetetlen egészséges konyhakerti növényeket neveljenek, tanszerekkel látja el az iskolás gyerekeket, ingyenes nyári táborokat szervez, ruhákkal, bútorokkal, szállással nyújt támaszt több mint 100 településen. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments