Új bitumenes burkolatot kapott a Sejcei út egy szakasza

Újabb önkormányzati forrásból felújított útszakaszt adtak át. Ezúttal a Sejcei útnak egy korábban balesetveszélyes szakasza kapott új bitumenes burkolatot az agyagbánya bejáratánál.

Vác egyik legszebb, de mégis perifériára szorult körzete Sejce. Amennyiben valaki ellátogat ide, ha felfele néz a Naszály-hegy bár megcsonkított, de így is páratlan vonulatait szemlélheti, ha pedig lefele tekint, a csodálatos váci panorámában lehet része. Minden környezeti adottság megvan tehát ahhoz, hogy egy közkedvelt kiránduló vagy éppen csendes külvárosi lakóhely legyen a váciak számára. Azonban ha errefelé haladunk autóval vagy biciklivel, a rossz minőségű utak könnyen rázósabbá, illetve kellemetlenebbé tehetik az itt eltöltött időt. Egy rövid szakaszon most ezt a problémát igyekezett orvosolni a város vezetése.

„Elkötelezettek vagyunk, hogy a legleromlottabb állapotú útjainkat rendbe tegyük. Több nagyobb útfelújítást végeztünk már el: kezdtük a sportcsarnok melletti Bán Márton úttal, majd folytattuk a Budapesti főútnak, a Zöldfa utcának, a Horgásztói útnak egy hosszú szakaszával és most jelenleg is folyik a Rádió úton az útfelújítás – kezdte a sejcei beruházás elkészültét bejelenteni hivatott sajtótájékoztatót Matkovich Ilona polgármester. – A Gombási útnak ez a most elkészült szakasza már a második olyan része az útnak, amely szinte járhatatlan volt és felújításra szorult. Mind a két esetben a DDC-vel együttműködve tudtuk megvalósítani a projekteket.”

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Centrumban az egészség: sokszínű programsorozat a Királyban

Majd hozzátette a városvezető, hogy a Duna-Dráva Cement Kft. 10 millió forinttal járult hozzá ennek a projektnek a megvalósításához, az önkormányzat pedig 2,7 millióval. A többi útfelújítást az önkormányzat a saját költségvetésével végezte el, hiszen központi támogatások nem érkeztek és nem is érkeznek az útfelújításokra.

„Ami a legsajnálatosabb, az az, hogy harmadik éve nincsen gépjárműadó, hiszen nem az önkormányzatokhoz folyik már be. Ez a városnak egy év alatt 115 millió forintot, a három év alatt pedig 345 millió forint mínuszt jelentett, ami pedig nagyon nagy probléma, hiszen ebből jelentős útszakaszt tudtunk volna felújítani. Ugyanis eltökélt szándékunk volt, hogy a gépjárműadót teljes egészében útfelújításra költjük. Ettől függetlenül, ha lassabban is és kevesebb utat is, de folyamatosan zajlanak a munkálatok” – zárta szavait a polgármester.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Gyógyszerészek váci találkozója

Végül Rozmaring Sándor, a körzet önkormányzati képviselője még elmondta, hogy körülbelül háromszáz családot érintett ez a fejlesztés, valamint nagyon sok az úgy nevezett „telekes” is, akik szintén ezt az utat használják. Tehát már nagy szükség volt arra, hogy végre sor kerüljön ennek az útszakasznak a rendbehozatalára is, hiszen jelentős balesetveszéllyel rendelkezett. Mint a helyi politikus rávilágított: már többen voltak, akik az út miatt belementek az árokba, de súlyos baleset is történt.

„Örülök, hogy ez az útszakasz elkészülhetett. Nem volt egyszerű az elkészítése, hiszen nem volt elég csak a bitument lecserélni, mert két jelentős szakaszon, egy 18 és egy 6 négyzetméteres szakaszon az út be volt roppanva. Itt az alábetonozást is meg kellett csinálni a kollégáknak, és úgy húzták rá a bitumen réteget. Remélem, hogy az elkövetkezendő években még tudunk további szakaszokat rendbe tenni, mert ez az út továbbra is jelentős balesetveszélyeket rejt magában” – hívta fel a figyelmet a képviselő. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments