Újabb adományokat adtak át árván maradt gyerekeknek

Írószereket és a szeptemberi tanévkezdéshez szükséges füzeteket vitt Vác alpolgármestere, amit a Jószomszéd Hálózattal gyűjtöttek össze az elmúlt hónapokban. Az önkormányzat és a karitatív tevékenységéről időközben közismertté vált civil aktivisták most olyan családnak nyújtottak segítséget, akik árván maradt gyermekeknek biztosítanak otthont – írja az ESTV.

Még július végén Inotay Gergely alpolgármester és Matz-Molnár Kriszta a Jószomszéd Hálózat koordinátora felajánlásokból összeállított csomagokat adtak át rászorulóknak. Olyan családokat látogattak meg, akik a saját gyermekeik mellé fogadtak be olyan fiatalokat, akik mindkét szülőjüket elveszítették a közelmúltban.

„Több gyermek árván maradt és az emberi összefogásnak és a gyerekszeretetnek egy olyan csodás példáját látjuk, hogy azt gondoltuk, ezen mindenképpen egy rendszeres támogatással nekünk is bele kell valamilyen formában fűződnünk a család életébe. Tehát a gyermekek árván maradtak és egy teljesen vér szerinti rokonságban nem lévő család fogadta őket gyámság alá, és így tudtuk a lakásügyet is megoldani ennek a családnak, a gyermekeknek. Tehát minden sínen van még akkor is, ha a háttérben egy nagyon szomorú eset történt, hogy mindkét szülő elhalálozott a korábbiakban” – fogalmazott az alpolgármester.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Az Egyesült Államok egyik legjobb kórusa Vácon lép fel jövő héten

Most az iskolakezdéshez szükséges eszközök kerültek a dobozokba. A füzetek és írószerek folyamatosan érkeznek a Jószomszéd Hálózathoz, mely civil csoport eredetileg a koronavírus-járvány alatt alakult azzal a céllal, hogy az önkormányzat adta lehetőségek mellett adományok begyűjtésével és elosztásával segítsen a rászorulókon.

„Volt, hogy karácsonykor kaptunk tolltartókat, tehát valahogy úgy látom, már kérnünk sem kell, valahogy mindig eljut hozzánk. Tehát idén az a nagy szerencsénk volt, hogy már nagyon sok összegyűlt a raktárakban. Legfőképp a kisiskolásoknak hoznak nagyon sok tanszert, tehát az iskolakezdőknek, elsősöknek, másodikosoknak, alsótagozatosoknak. A felsőtagozatosoknak és középiskolásoknak, még úgy gondolják talán, hogy kevésbé kell a gyerekeket támogatni, pedig ott is kell, tehát ha arra gondol valaki, hogy szeretne nekünk bármit adni, akkor arra biztatnám, hogy a nagyobbaknak való nagyobb füzeteket azt még szívesen látunk, vagy akár tolltartókat is” – mondta Matz-Molnár Kriszta, majd hozzátette: idén korábban megkezdik a tartós élelmiszerek gyűjtését. Ezt a már megszokott helyeken, a nagyobb bevásárló centrumokban is végzik majd.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vadgesztenye, hárs-ostorfák és cserepes muskátlikat permeteznek

„Ahol eddig megtaláltak bennünket, ugyanaz a bolthálózat ugyanúgy engedélyezni fogja nekünk azt, hogy kihelyezzük a saját kosarainkat. Ezt időben, már szeptemberben szeretnénk elkezdeni pont azért, hogy a folyamatosságot meg tudjuk tartani, mert mi is azt látjuk, hogy többen jelzik, hogy ugyan ketten keresnek a családban, de albérletben élnek és sokan félnek attól, hogy ősztől milyen rezsi várható” – zárta szavait. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments