Váci önkéntes tűzoltók: „Most mi is segítségre szorulunk azért, hogy továbbra is segíteni tudjunk”

Közleményben kéri a lakosság segítségét a Váci Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesület. A szervezet az üzemanyagár-stop módosításának, illetve a súlyosbodó gazdasági helyzetnek a következtében egyre nehezebben tudja kigazdálkodni a kiadásait, így most azokhoz az emberekhez fordulnának, akik anyagilag is támogatni tudják a munkájukat.

Mint ismeretes, a kormány az egyik újabb rendeletében úgy döntött, hogy a 480 forinton maximalizált üzemanyagárat csak a magántulajdonú gépjárművekre, taxikra, valamint a mezőgazdasági erőgépekre tartják fent. A többieknek így már a piaci átlagárakon kell majd tankolniuk a hét közepétől. A holtankoljak.hu adatai szerint azonban szerdán tovább emelkedik a benzin és a gázolaj piaci ára is. Előbbi bruttó 7 forinttal literenként, a gázolaj ára pedig bruttó 9 forinttal. A 95-ös benzint 699,9 forintért, míg a gázolajat 746,9 forintért lehet majd beszerezni literenként.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Nagymarosi áprilisi programajánló

Ezen áraknak a kigazdálkodása sok vállalkozás számára jelent nehezen vagy egyáltalán nem megoldható feladatot, de mint kiderült, nem csak a kereskedelmi és a gazdasági élet területén jelent ez problémát. A Váci Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesület tegnap egy olyan közleményt osztott meg Facebook oldalán, amelyben a lakossághoz fordulnak segítségért. Leírják, hogy a mai pénzügyi és gazdasági szituáció őket is áthidalhatatlan nehézségek elé állítják. Így arra kérnek mindenkit, aki megteheti, az támogassa őket, hogy tovább tudják végezni munkájukat a közösség érdekében.

„Egyesületünk önként, önzetlenül hajtja végre tűzoltási, műszaki mentési feladatait 12 településen, illetve ifjúságnevelés céljából rendezvényeken is részt vesz. Néha erőn felül mentjük értékeiket, környezetünket. Jelen szabályozás szerint tűzoltó gépjárműveinket NEM hatósági áron tankoljuk. A gépjárműveink igénybevétele is extrém körülmények között zajlik és feladataink ellátásához szükségesek a teherautóink. Most mi is segítségre szorulunk azért, hogy továbbra is segíteni tudjunk Önöknek. Ezúton várjuk azon önzetlen támogatók segítségét, akik egyesületünk munkáját anyagilag támogatni tudják” – olvasható a bejegyzésükben.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Nagymarosi áprilisi programajánló

Anyagi támogatását, felajánlását a következő számlaszámon teheti meg:
Váci Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesület
OTP Bank NYrt. : 11742094-20186887. A közleményben kérik feltüntetni, hogy „Váci ÖTE támogatás” ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments