Váci sportolók nemzetközi és hazai vizeken

Az elmúlt napokban két vizes sportág utánpótlás világversenyén is az indulók között volt egy-egy váci fiatal. Bár nemzetközi porondon végül érem nélkül maradtak versenyzőink, belföldön ezúttal is gazdagíthatták kollekciójukat.

Az evezősök U23-as és ifjúsági világbajnokságán a Vác Városi Evezős Club versenyzője, Szklenka Bence a szövetségi kapitány előzetes esélylatolgatása szerint akár dobogós helyezést is elérhetett. A váci fiú az U23-asok normálsúlyú egypárevezős számában előfutamából a 3. helyen jutott tovább, majd a negyeddöntőben ugyancsak harmadikként biztosította helyét az elődöntőbe.

Sajnos, az első hat helyért folyó nagydöntőbe már nem sikerült bejutnia, mivel a hat induló közül az 5. helyen ért célba az elődöntő futamban. A 7-12. helyről döntő B fináléban Bence másodikként haladt át a célvonalon, így összesítésben a 8. helyen zárta a vb-t.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Eredményesen szereplés a LUPA Kupán

A fiatal kajak-kenusok maratoni kontinensbajnokságát Dániában rendezték. Ezen az U23-as korosztály férfi kajak egyes számában állt rajthoz a Váci Kajak-Kenu SE sportolója, Sellyei Csanád. Az elmúlt esztendőben sikert sikerre halmozó – eredményeiért kiérdemelte a Vác Város Sportjáért kitüntetést is – váci fiú ezúttal nem tudott beleszólni az érmekért vívott csatába és a 7. helyet szerezte meg a viadalon.

De a Kajak ob hétvégi futamain, 5000 méteren már taroltak a Váci Kajak-Kenu SE versenyzői. A pénteken még a dániai Európa bajnokságon indult Csanád Sellyei itt már a K1 U23-as korosztálysban mindenkit maga mögé utasított. De nem csak ő. K2-ben szintén ifjúsági bajnok lett a Kékesi Árpád – Kiss Martin duo, illetve K1-ben Aradi Álmos is. De mellettük Aradi Bátor is szép eredménnyel térhet haza, hiszen ő ugyancsak K1-ben bronzérmet szerzett. (Forrás: vac.hu, Váci Kajak-Kenu SE Facebook) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments