A menetrendek megreformálásával segítik a gyorsabb iskolába jutást

„Javaslatom és a Volánbusszal való egyeztetéseim után tavaly óta már több közvetlen járattal lehet eljutni a váci Iskolavárosba, emiatt is érdemes ismét áttekinteni a jobb eljutást biztosító menetrendet” – figyelmeztet Facebook bejegyzésében Ferjancsics László, váci alpolgármester.

Múlthéten véget ért a nyári szünet és az iskolákban újra kezdetét vette a tanítás. Ez pedig ismét magával hozza azt is, hogy innentől hétköznap reggelente meg fog nőni a forgalom a tanintézmények felé vezető utakon és meg fog szaporodni az utaslétszám a vonatok, illetve a buszok korai járatain. Ez Vácra, a térség legnagyobb iskolavárosára fokozottan igaz, hiszen a környék településeiről rendre számos diák választja városunkat a tanulmányaik elvégzésére. Tehát a tömegközlekedésnek a megfelelő megszervezése sokak számára válik ilyenkor a mindennapokat meghatározó tényezővé.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  A Vác Városért Választási Egyesület képviselő-jelöltjei az önkormányzati választáson

Mint Ferjancsics László írásából is kiderül, ezt figyelembe véve így a Kosd és Göd felől érkezőknek, valamint Rád irányából a középiskolák felé utazóknak sem kell már átszállni a buszpályaudvaron, járatuk reggel az Iskolavárosig közlekedik, délután pedig onnan indul vissza. Ezen változások sok váci tanár és tanuló utazási idejét lerövidítik.

Majd hozzátette, a Törökhegy környékén élőknek a kosdi busz nyújt közvetlen eljutási alternatívát, míg a Csendesrétről és Sződligetről bejárók ma már a Rád, illetve Göd felől érkező buszokkal utazhatnak közvetlenül az iskolájukba. De a 363-as helyi busz is már az Iskolavárosig közlekedik reggel, így a Sejce felől érkezők szintén átszállás nélkül közlekedhetnek középiskolájukba.

A Göd felől érkező busz az Alsóvárosi diákok eljutását is segíti, de számukra – a megszokott 360-as mellett – két éve már a 365-ös járatok is a közvetlen eljutást szolgálják, melyek évtizedeken keresztül nem érintették a Földváry teret. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments