A Vác-Deákvár SE sikerével ért véget a váci városi derbi

Majd’ kilenc év után került sor ismét váci városi derbire! Szerdán 16:30-tól a Pest megyei II. osztályban szereplő Vác-Deákvár SE az egy osztállyal feljebb szereplő Vác VLSE-t fogadta saját pályáján, a deákvári sporttelepen a Pest megyei Kupa 3. fordulójában. Egyetlen dolog biztosan tudható volt, mégpedig az, hogy biztosan váci siker és továbbjutás fog születni…

Nem a szerdai volt az első alkalom a történelemben, amikor két váci csapat csap össze egymással a futballpályán. A 2013/2014-es szezonban, egészen pontosan 2013. november 30-án az akkor még Vác FC néven szereplő együttes a jelenlegi Vác VLSE-sportigazgató, Steidl Sándor által edzett Vác-Deákvár SE otthonában játszott a Pest Megyei Kupa 4. fordulójában és Rása Gergő duplájával, illetve Gulyás Gábor, Mravik Norbert és Zsolnai Richárd góljaival 5–0-ra győzött.

Ez az eredmény a mostani alkalommal nem volt reális, azonban a kilátogatók így is a magasabb osztályú Vác VLSE sikerét várták. Több pikantériája is volt a találkozónak: a deákvári együttest Rob Kornél, a korábbi kiváló váci labdarúgó irányítja edzőként, emellett a csapat tagja a Vác VLSE utánpótlás technikai vezetője, Miklián Norbert, sőt, a deákváriaknál sok olyan játékos szerepel, aki korábban a VVLSE-ben pallérozódott.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Perbálról is három ponttal tért haza felnőtt focicsapatunk

Szépszámú közönség, legalább kétszáz szurkoló volt kíváncsi a városi derbire, amelyen meglepetésre a 15. percben Horváth Benedek találatával a Deákvár szerzett vezetést. A VVLSE aztán megrázta magát, a tavaszi NB III-as keretből Vácott maradó Sorecz Szabolcs 13 perc leforgása alatt duplázott (az egyik találatát tizenegyesből szerezte), így úgy tűnt, bejön a papírforma. A szünet után aztán jött a fordulat, előbb a deákvári Bőgér Tibor hibázott tizenegyest, majd a 63. percben Hegedűs Csaba egy lerántás miatt a kiállítás sorsára jutott, az ebből következő szabadrúgásból pedig Ligetfalvi Dávid egyenlített. A hajrá nem volt teljesen barátságos, egyre parázsabb összecsapásokat láthattunk, de úgy tűnt, marad a döntetlen és jöhetnek a továbbjutásról döntő tizenegyesek. Mégsem így lett, hiszen a 90. percben jött Hannus Balázs és egy szöglet után a kapujából rosszul kijövő Fehér Ákos mellett a hálóba fejelt.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Váci evezősök a szegedi Európa-bajnokságon

A Vác-Deákvár a 3–2-es sikerrel nagy meglepetésre továbbjutott a Pest megyei Kupa 4. körébe, míg a Vác VLSE számára a kiesés mellett az is eldőlt, hogy a Magyar Kupa következő, 2023/24-es kiírásában a főtáblán nem vehet majd részt (hiszen ebből a sorozatból juthatott volna el a főtábláig.)

Rob Kornél, a deákváriak trénere a mérkőzés után boldogan értékelt a Váci Naplónak:
„Közel 20 évet töltöttem el a Vácban, ezért érzelmileg sem volt könnyű a mai mérkőzés számomra, még úgy sem, hogy tudtam, a mai klub nem az, amelyikben anno megfordultam. Végül is függetleníteni tudtam magam ettől a tényezőtől. Gondoltam, hogy nagyjából egyenlő erők küzdelme lesz a mérkőzés azáltal, hogy mi motiváltabbak leszünk – ennek oka pedig az volt, hogy a régi Vácban csapatunk tagjai közül sokan megfordultak, ezért presztízsmeccsnek élték meg a mai találkozót. Bár a büntetőt elhibáztuk, a fordulópontokból mi jöttünk ki jobban, ennek köszönhető a győzelem. Annak is örülök, hogy jó edzés volt számunkra a mai meccs, amin a megszokottnál többen vettek részt. Kívánom a Vácnak, hogy találjon vissza a helyes útra és legyen méltó régi híréhez!”

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Váci evezősök a szegedi Európa-bajnokságon

„Fiatal csapatunk nem tudott felnőni a feladathoz, tíz emberrel amúgy is nehéz lett volna, főleg ekkora széllel szemben. Gratulálok a váciaknak” – tette hozzá Szalai Attila, a Vác VLSE vezetőedzője. (Fotók: Daru Andrea) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments