Autómentes nap és bringás reggeli Vácon

Hagyományos módon a váci önkormányzat idén is elfogadta az Európai Mobilitás Hét Kartáját, melynek keretében az elmúlt napokban több rendezvény is zajlott városunkban – írja a vac.hu.

A környezetvédelmet és az egészséges életmódot népszerűsítő kezdeményezés idén szeptember 16-tól 22-ig tartott és immár 21. alkalommal aratott sikert Vácon is. Fő célja, hogy propagálja a fenntartható és környezetbarát városi közlekedést. Idén is Bíró György volt a főszervezője a programoknak, amihez ezúttal 12 iskola csapatai csatlakoztak zömében Vácról, de érkeztek diákok Verőcéről, Szokolyáról, Sződről és Vácdukáról is.

A gyerekeknek szerdán a város különböző pontjain felállított állomásain forgószínpad szerűen ügyességi és kreszismereti feladatokat kellett leküzdeni. De a fiatalok számára megrendezett félnapos vetélkedő csúcspontja a városunk főterén megrendezett kerékpáros felvonulás volt, melyen bicikli szépségversenyre is sor került. Csütörtök reggel pedig az Iskolavárosba kerékpárral érkezőket az önkormányzat és a Jószomszéd Hálózat szervezésében egy „bringás reggelire” vendégelte meg péksüteménnyel és az elmaradhatatlan Túró Rudival Kiss Zsolt és Inotay Gergely alpolgármester, illetve Matz-Molnár Krisztina koordinátor.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Ismét örökbefogadó és sétáltató nap szombaton a Zöld menedék telephelyein

Az európai autómentes napot 2002 óta minden évben szeptember 22-én rendezik meg. A települések az Európai Charta aláírásával és az abban foglaltak vállalásával csatlakozhatnak a kezdeményezéshez. (Forrás: vac.hu, ESTV) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments