Civilek vették gondozásba az elhanyagolt deákvári területet

Kezelésbe vett egy évtizedek óta elhanyagolt közterületet az Ódeákvárért Civil egyesület. A Fekete utcai, egykori „Stangli kocsma” előtt múlt szombaton kitakarították a területet, valamint a gyomtalanítást is elvégezték. De további terveik is vannak még, amiket meg szeretnének valósítani a jövőben.

„Az elképzelésünk az volt, hogy a régóta parlagon, elhanyagoltan hagyott területen kialakítanánk egy felnőtteknek való pihenő, beszélgető, közösségformáló teret. Kértük, és 3 évre használatba is kaptuk a Polgármesteri Hivataltól a területet – fogalmazott Lőrik János, az Ódeákvárért Civil egyesület elnöke, aki hozzátette: már korábban is végeztek itt takarítást, szemétgyűjtést, némi tereprendezést. – Rendszeresen vágjuk a füvet, a gyomokat tövestől húzgáljuk, hogy visszaszorítsuk terjedésüket. A gazt, szemetet gyűjtjük.”

Mint elmondta, elképzeléseik szerint 2-3 padot, egy szemetest, illetve egy asztalt szeretnének majd itt elhelyezni, továbbá szívesen látnának akár egy lengőtekét, esetleg sütögető helyet is. Ehhez a közösségi összefogással megteremtett parkhoz a nyár folyamán már kaptak is két padot.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Jövőálló hivatások, személyre szabott figyelem: benéztünk az Apor Vilmos Katolikus Főiskolára

„A területet uralja egy, a kocsma idejéből megmaradt szennyvízderítő akna, aminek az állapotát vezetőségi tagunk, Kurucz Attila építész felmérte és szakértői anyagot készített róla, amit beadtunk a Polgármesteri Hivatalba. Az akna elbontását javasolja, annak állapota miatt. De emellett a területen egy használaton kívüli villanyoszlop is van, amire szeretnénk egy napelemes lámpát és egy térfigyelő kamerát” – ismertette a terveiket az egyesületi elnök. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments